Novavax förlust var större än väntat under fjärde kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on mar 2, 2021
  • Novavax rapporterar en större förlust än väntat under fjärde kvartalet.
  • Bioteknikföretaget rapporterar 200,88 miljoner pund i intäkter under fjärde kvartalet.
  • Novavax aktier sjönk med cirka 6% under måndagens efterhandel.

Novavax Inc. (NASDAQ: NVAX) meddelade på måndagen att dess försäljning under fjärde kvartalet överträffade Wall Streets prognoser. Företaget övergick dock till att gå med förlust och rapporterade en kvartalsförlust som var större än vad analytiker hade förväntat sig.

Novavax aktier föll med cirka 6% under efterhandeln på måndag. Aktierna handlas nu till 161 pund per aktie, jämfört med 81 pund per vid årsskiftet. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Novavax Q4-resultat jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Novavax rapporterade 127,55 miljoner pund i förlust under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 1,94 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året låg nettoförlusten på betydligt lägre 22,84 miljoner pund, eller 81 pence per aktie.

Bioteknikföretaget uppskattade sina intäkter under fjärde kvartalet till 200,88 miljoner pund, jämfört med föregående års 6,32 miljoner pund under det jämförbara kvartalet. Novavax tillskrev ökningen av sina intäkter till covid-19-relaterade tjänster de senaste månaderna.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra 145,08 miljoner pund i försäljning under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för förlust per aktie uppgick till 1,60 pund.

Uppdatering om Novavax kandidatvaccin för behandling av covid-19

Novavax kandidatvaccin för behandling av covid-19 har visat lovande resultat, även mot de nya varianterna av viruset. Vaccinet är också lättare att hantera eftersom det endast krävde regelbunden kylning under transport och för lagring. Företaget bekräftade sitt åtagande på måndagen att erbjuda sitt covid-19-vaccin på marknaden inom en snar framtid. Novavax sa:

”Vi tror att dessa attribut stöder tillstånd för akutanvändning och har inlett en dialog med tillsynsmyndigheter för lämpligt tillstånd.”

I ett tillkännagivande i september meddelade Novavax att deras kandidat covid-19-vaccin kommer att tillverkas av Endo International och att de två företagen undertecknat ett icke-exklusivt avtal.

Novavax presterade extremt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 2 500%. I skrivande stund har det amerikanska vaccinutvecklingsföretaget ett marknadsvärde på 10,99 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust