Kohl’s Corp slog Wall Streets Q4-prognoser

Författad av: Wajeeh Khan
mars 3, 2021
  • Kohl's Corp överträffade Wall Streets förväntningar under fjärde kvartalet.
  • Återförsäljaren förväntar sig nu upp till 2,11 pund i justerat resultat per aktie under året.
  • Kohl's Corporation tappade nära 20% på aktiemarknaden förra året.

Kohl’s Corp. (NYSE: KSS) publicerade sin resultatrapport för fjärde kvartalet igår som slog Wall Streets prognoser, trots den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat drygt 29 miljoner människor i USA och orsakat över en halv miljon dödsfall.

Kohl’s aktier öppnades till ett pris per aktie på 40,46 pund igår och byter för närvarande händer till 41,37 pund per aktie. Aktien inledde året med ett pris per aktie på 27,80 pund. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden..

Kohl’s resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kohl’s meddelade att deras nettoresultat under fjärde kvartalet uppgick till 245,89 miljoner pund, vilket motsvarar 1,58 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades deras nettoresultat till lägre 189,97 miljoner pund, eller 1,23 pund per aktie.

På justerad basis tjänade varuhuskedjan 1,59 pund per aktie under fjärde kvartalet. Kohl’s värderade sina intäkter under det senaste kvartalet till 4,40 miljarder pund – en nedgång från högre 4,90 miljarder pund förra året. I separata nyheter från USA höjde Citigroup sin ranking för Beyond Meat från ”neutralt” till ”köp” igår.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att Kohl’s skulle bokföra 4,22 miljarder pund i intäkter under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 72 pence. Under föregående kvartal (Q3) sjönk Kohl’s nettoomsättning med 13,3%.

Kohl’s prognos för budgetåret 2021

Kohl’s förutspår nu en tillväxt på nära 15% för sin nettoomsättning under budgetåret 2021. De förväntar sig att resultatet per aktie under innevarande år kommer att landa i intervallet 1,76 till 2,11 pund. Analytiker å andra sidan förutspår 1,90 pund i vinst per aktie för Kohl’s under 2021.

VD Michelle Gass kommenterade det ekonomiska resultatet igår och sa:

”Vi är nöjda med de framsteg vi gör mot våra strategiska initiativ, och vi är inställda på att leverera en flerårig förbättring av försäljning och rörelsemarginal. Flera nyligen avslöjade initiativ kommer att förverkligas för våra kunder under det kommande året, framför allt lanseringen av vårt Sephora-partnerskap i augusti.”

Kohls presterade ganska nedslående på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 20%. I skrivande stund har företaget ett marknadsvärde på 6,55 miljarder pund.