Därför stiger Snowflakes aktiekurs trots större Q4-förlust än väntat

Författad av: Michael Harris
mars 4, 2021
  • Snowflake rapporterade en förlust på 4,70 dollar per aktie, jämfört med förväntade 0,43 dollar.
  • Aktierna stärktes av att dataanalysföretaget övergett sin "dual class"-aktiestruktur.
  • Snowflakes aktier föll med 8,7% igår, men inledde handlen starkt idag.

Aktierna i Snowflake (NYSE: SNOW) steg kraftigt med 1,8% under dagens handel trots att de rapporterade en större förlust än förväntat för fjärde kvartalet som avslutades i januari 2021.

Grundläggande analys: ”Dual-class”-struktur övergiven

Snowflake rapporterade en förlust på 4,70 dollar per aktie under fjärde kvartalet, vilket var betydligt sämre än de 0,43 dollar per aktie som marknadsanalytikerna förväntade sig. Intäkterna för kvartalet uppgick till 190,5 miljoner dollar, vilket överträffade analytikernas konsensus på 178,5 miljoner dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi avslutade vårt räkenskapsår med starka resultat och rapporterade en tresiffrig produktintäktsökning,” säger Snowflake VD, Frank Slootman.

Företaget sa att de förväntar sig produktintäkter på mellan 1,00 miljarder och 1,02 miljarder dollar – en prognos som ligger i linje med analytikernas konsensus på 1,01 miljarder dollar. Intäkterna beräknas landa på mellan 195 miljoner och 200 miljoner dollar, där mittpunkten på 197,5 miljoner dollar är bättre än de 196,3 miljoner dollar som förväntas av Wall Street.

Aktierna stärktes av det faktum att dataanalysföretaget har övergivit sin ”dual class”-aktiestruktur.

”Ytterligare ett plus är att Snowflake tillkännagav att man har övergivit sin andelstruktur med dubbla klasser (träder i kraft den 1 mars). Vi ser detta som positivt eftersom det tar bort oron för företagsstyrning och möjliggör framtida inkludering i stora index som S&P 500,” skrev Deutsche Banks analytiker Patrick Colville i ett memo som skickades till kunderna efter att aktiens ranking uppgraderats från ett ”håll” till ett ”köp”.

Teknisk analys: Stödande trendlinje bruten

Snowflakes aktiekursen stängde handeln 8,7% lägre igår och hotar att bryta under 242 dollar för första gången sedan november förra året. På så sätt raderade aktier sina vinster från tidigare i veckan och utökade den försäljningen som började i februari.

SNOW (TradingView)

En acceleration av fallet kom efter att priset bröt under den stödjande trendlinjen runt 280 dollar-märket. Novembers nivåer nära 230 dollar erbjuder stöd på kort sikt, medan aktiens lägsta nivå någonsin ligger på 208,55 dollar.