Prisprognos för Lyfts aktiekurs i mars

Författad av: Michael Harris
mars 4, 2021
  • Lyft har sett stark efterfrågan på åkturer i februari, en ökning med 4% jämfört med januari.
  • Den sista veckan i februari var den bästa veckan sedan pandemin startade i mars 2020.
  • Lyfts aktiekurs handlas nästan 11% högre den här veckan efter en positiv handelsuppdatering.
  • Lyft förväntar sig nu en EBITDA-förlust på 135 miljoner dollar.

Aktierna i Lyft (NASDAQ: LYFT) har stigit med mer än 10% den här veckan efter att företaget rapporterat en högre efterfrågan än väntat på företagets tjänster i februari.

Grundläggande analys: Prognosen förbättrades

Lyft sa att det har sett en stark efterfrågan på åkturer i februari, som i genomsnitt ökade med 4,0% på månadsbasis i februari, sa företaget i en 8-K-rapport till SEC.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vad gäller efterfrågan var den sista veckan i februari den bästa veckan sedan pandemin startade i mars 2020.

”Att använda den faktiska rideshare-volymen för januari och februari och tillämpa februariens genomsnittliga dagliga rideshare-volym för de 31 dagarna i mars så innebär det att rideshare-volymen under första kvartalet skulle vara 1,2% lägre på kvartalsbasis,” säger företaget.

Som ett resultat förväntar sig Lyft nu att den genomsnittliga dagliga rideshare-volymen under första kvartalet kommer att överstiga den som registrerades under fjärde kvartalet 2020. Dessutom förväntar de sig att registrera den tredje månaden i rad med genomsnittlig daglig tillväxt.

”Detta skulle vara en positiv kontrast till fjärde kvartalet 2020 då den genomsnittliga dagliga volymen minskade sekventiellt under månaderna november och december. Slutligen förväntar sig företaget att volymen från och med veckan som slutar 21 mars 2021 kommer att visa en positiv tillväxt jämfört med året innan. Den här tillväxttrenden förväntas fortsätta under 2021 såvida vi inte ser en signifikant försämring av covid-19-förhållandena.”

Efter en högre efterfrågan än väntat har Lyft förbättrat sina vinstprognoser för första kvartalet, eftersom det nu förväntar sig en EBITDA-förlust på 135 miljoner dollar istället för ett tidigare kommunicerat intervall på 145 till 150 miljoner dollar.

Teknisk analys: Aktierna stiger

Lyfts aktiekurs handlas nästan 11% högre den här veckan efter en positiv handelsuppdatering från företaget. Det innebär att Lyfts aktier handlas över 60 dollar för första gången sedan augusti 2019.

Lyft (LYFT) – veckograf (TradingView)

Priset har brutit över en viktig motståndslinje runt 60 dollar-handtaget med en veckostängning ovan vilket tyder på en fortsättning på denna hausseartade trend. Nästa mål för köpare av Lyft-aktier är motståndszonen mellan 65 och 68 dollar.