Prisprognos för Uniswap: UNI möter motstånd efter 45% uppgång

Författad av: Ilija Rankovic
mars 5, 2021
  • Uniswap kämpar med 30 dollar-nivån efter att ha stigit med över 45% under de senaste fyra dagarna.
  • UNI står inför en massiv försäljningsvägg nära den kritiska nivån.
  • Kryptovalutan förblir hausse bara om den publicerar ett dagligt ljus över 30 dollar.

Uniswap har stigit med strax över 45% de senaste fyra dagarna sedan myntet lämnade en fallande triangelformation. Men nu står kryptovalutan inför en försäljningsvägg. Vad händer härnäst och bör du överväga att investera i UNI nu?

Grundläggande analys: Goda grundförutsättningar för UNI

Uniswap lyckades, trots att hela kryptomarknaden är i gungning, stiga med så mycket som 20% igår. Gårdagens lyft var en fortsättning på en 4-dagars prisstegring som ökat värdet på UNI med över 45%. Kryptovalutan har dock stött på en försäljningsvägg nära 29,83 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Uniswaps grundläggande faktorer är enormt starka just nu, tack vare att dess totala volym (och betydelsen som världens största DEX) ökar exponentiellt. Denna positiva känsla kan vara orsaken till UNI: s starka nuvarande position på den totala kryptomarknaden.

UNI såg vinster på 11,06% under veckan, vilket överträffade både BTC:s förlust med 3,42% under veckan och ETH:s förlust på 3,07%. Uniswap är för närvarande den 12:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde och har ett värde på 8,72 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas UNI för 28,05 dollar, vilket motsvarar en prisökning på över 50% jämfört med föregående månads värde.

UNI/USD teknisk analys: UNI är redo för nya rekordhöjder om myntet skapar ett dagligt ljus över 30 dollar

Uniswap har, efter att ha bildat en fallande triangelformation under nio dagar, lyckats bryta sig över den och pressa upp priset först till området runt 25, och nu till området nära 30 dollar. Prisstegringen stoppades emellertid av 78,6% Fib retracement-nivån på 29,83 dollar, vilket kan visa sig vara ett tuffare motstånd än vad det först verkade som.

Även om ett scenario där UNI skapar ett dagligt ljus över 30 dollar skulle vara fantastiskt, så är det också viktigt att titta nedtill i diagrammet. UNI har extremt starka stödnivåer precis under den nuvarande nivån, nämligen 61,8% Fib retracement-nivån, 50% Fib retracement-nivån och den stigande 21-dagars EMA.

UNI/USD daily chart
UNI/USD daglig graf

UNI:s RSI på det dagliga diagrammet har långsamt börjat röra sig mot det överköpta territoriet. Dess nuvarande värde ligger på 66,29.

UNI/USD 1-hour chart
UNI/USD 1-timmasdiagram

Genom att zooma in 1-timmasdiagrammet kan vi se att UNI har etablerat sin närvaro och fått kämpa med varje motståndsnivå myntet stött på, men i slutändan ändå brutit över dem. Emellertid kan 78,6% Fib retracement-nivån vid 29,83 dollar vara lite starkare, eftersom data visar att området runt 30 dollar-strecket är fyllt av säljare.

Uniswap måste skapa ett dagligt ljus över 78,6% Fib retracement-nivån för att kunna betraktas som helt hausse. Om det inte gör det kan vi förvänta oss en återgång till dess omedelbara stödnivåer (21-timmars EMA, 61,8% Fib retracement-nivån etc.).