Här är nästa köpmål efter att Suncor Energy stigit med 26,5% i år

Författad av: Stanko Iliev
mars 6, 2021
  • Suncor Energys aktier har rusat upp med mer än 26% sedan början av januari.
  • Bank of America ser mer utrymme för aktierna att stiga.
  • Om priset lyfter över 25 dollar kan nästa mål vara runt 27,5 eller till och med 30 dollar.

Suncor Energy (NYSE: SU) har stigit med mer än 26% sedan början av januari, medan Bank of America ser utrymme för ytterligare prisökningar. Den amerikanska ekonomin skapade fler nya arbetstillfällen än väntat i februari, men USA:s aktiemarknad är fortfarande under press och risken för ytterligare nedgång är inte över.

Grundläggande analys: Suncor Energy kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver

Suncor Energys aktier har gått starkt denna handelsvecka, och till nuvarande aktiekurs värderas detta företag enligt min mening rimligt. Suncor Energy rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade minskat med 29,3% på årsbasis medan QAP GAAP EPS låg på 0,11 kanadensiska dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Realiseringen av råolja och raffinerade produkter under fjärde kvartalet var betydligt lägre än under fjolårets Q4, främst på grund av den fortsatta inverkan från covid-19-pandemin. Suncor Energy förbereder sig ändå för en återgång till normal verksamhet, och när fler människor vaccineras kommer de ekonomiska aktiviteterna att börja återhämta sig.

”Ekonomin går fortfarande igenom övergången från viruset till vaccinet, och det är lite tuffare än man hade kunnat önska sig,” säger Steven Ricchiuto, amerikansk chefsekonom vid Mizuho Securities USA i New York.

Suncor Energy fortsätter att investera i projekt för att öka sitt kassaflöde, och enligt uppskattningar skulle dessa nya projekt kunna generera 400 miljoner dollar i stegvis fria flöden under verksamhetsåret 2021.

”Jag är övertygad om det värde som våra kogen- och vindinvesteringar kommer att lägga till Suncors årliga fria flöde och det långsiktiga värdet för våra aktieägare, samtidigt som jag vidtar några väsentliga åtgärder för att hantera våra utsläpp av växthusgaser. Vi fortsätter att försiktigt investera i dessa typer av projekt och stärker Suncor i en alltmer volatil miljö,” säger Mark Little, VD och VD.

En positiv nyhet är att förlusten under fjärde kvartalet var lägre än väntat, och företaget meddelade att de skulle betala av cirka 1,2 miljarder dollar i skulder och köpa tillbaka aktier för 400 miljoner till 800 miljoner dollar under 2021. Företaget kommer också att sälja sina 26,7% av aktierna i Golden Eagle Area Development till EnQuest för 325 miljoner amerikanska dollar.

Suncor Energys utdelning på 3% ser säker ut, och enligt företagets ledning kommer kassaflödet att täcka utdelningen även om det minskar. Suncor Energy kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver, och enligt Bank of America har aktierna i detta företag potential att stiga ytterligare.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: 25 dollar representerar en stark motståndsnivå

Datakälla: tradingview.com

Suncor Energys aktier har gått från 16,5 till över 22,3 dollar som högst sedan början av januari, och det aktuella priset ligger runt 22 dollar. De kritiska supportnivåerna är 20, 17,5 och 15 dollar, samtidigt som 25, 27,5 och 30 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 25 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 27,5 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 17,5 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Suncor Energys aktier har stigit med mer än 26% sedan början av januari, men Bank of America ser utrymme för ytterligare prisökningar. Suncor Energy rapporterade sina Q4-resultat i februari – intäkterna sjönk med mer än 29%, men detta berodde främst på covid-19-pandemin.