Hibbett Sports vinst var större än väntat under det fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
mars 7, 2021
  • Hibbett Sports vinst var större än väntat under fjärde kvartalet.
  • Sportvaruhandlarens försäljning motsvarade däremot inte Wall Streets prognoser.
  • Hibbett Sports förväntar sig nu upp till 3,97 pund i vinst per aktie under 2021.

Hibbett Sports Inc. (NASDAQ: HIBB) meddelade i fredags att deras resultat under fjärde kvartalet var större än förväntat. Försäljningen levde däremot inte upp till experternas prognoser för Q4.

Hibbett Sports aktier stängde den ordinarie sessionen efter att ha stigit med cirka 1% på fredagen. Aktien handlas nu till ett pris per aktie på 41,90 pund, jämfört med betydligt lägre 33,12 pund per aktie i början av 2021. Här är allt du behöver veta om hur du kan börja handla på aktiemarknaden.

Hibbett Sports resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hibbett Sports meddelade att deras nettoresultat för kvartalet som avslutades den 30 januari landade på 17,26 miljoner pund, vilket kan översättas till 1,0 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades nettoresultatet till betydligt lägre 4,33 miljoner pund, eller 24,56 pence per aktie.

På justerad basis tjänade det amerikanska holdingbolaget 1,01 pund per aktie under fjärde kvartalet. Sportvaruhandlaren värderade sin försäljning under det senaste kvartalet till 272,18 miljoner pund, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 20,4%.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle rapportera en högre försäljning på 275,22 miljoner pund under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 99 pence. Som jämförelse steg Hibbett nettoresultat till 19,05 miljoner pund under det föregående kvartalet (Q3).

Det Birminghambaserade företagets försäljning i jämförbara butiker ökade med 21,9% på årsbasis under Q4. De fysiska butikernas jämförbara försäljning ökade med 17,7% under det senaste kvartalet, medan e-handels jämförbar försäljning ökade 44,78% och utgjorde 17,1% av Hibbetts totala kvartalsförsäljning.

Verkställande direktör Mike Longos kommentarer på fredagen

VD Mike Longo kommenterade resultatrapporten på fredag och sa:

”Det starka momentum som vi upplevde i vår verksamhet under andra och tredje kvartalet fortsatte under fjärde kvartalet.”

För räkenskapsåret 2021 förutspår Hibbett Sports att deras vinst per aktie landar i intervallet 3,61 till 3,97 pund. Analytiker, å andra sidan, förväntar sig 3,68 pund i EPS i år. I separata nyheter från USA höjdes Cisco Systems ranking från JPMorgan på fredag från ”neutral” till ”övervikt” eftersom IT-branschen återhämtar sig.

Hibbett Sports presterade positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 75%. I skrivande stund värderas det amerikanska företaget till 692,28 miljoner pund och har ett pris/vinst-förhållande på 17,77.