Är mars en bra månad att köpa PepsiCo-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 8, 2021
  • Bank of America tilldelade Pepsi en "köp"-ranking med ett prismål på 155 dollar.
  • Cowen har också höjt sitt prismål till 162 dollar för PepsiCo efter företagets Q4-rapport.
  • Pepsi förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna.

Aktierna i PepsiCo (NASDAQ: PEP) har tappat mer än 10% sedan början av januari 2021 och det aktuella priset ligger på cirka 133 dollar. Bank of America förblir positiva till Pepsi, och företaget har förutsättningar att dra nytta av situationen efter covid-19-pandemin.

Grundläggande analys: Pepsi förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna

PepsiCo är ett amerikanskt multinationellt företag för mat, snacks och drycker som distribuerar sina produkter i fler än 200 länder. Enligt analytiker har PepsiCo större utrymme att växa än Coca-Cola, och aktierna i detta företag utgör en bättre möjlighet för investerare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bank of America tilldelade en ”köp”-rankning till Pepsi med ett prismål på 155 dollar tack vare förväntningarna om att företaget kan öka sin marknadsandel ytterligare under de kommande åren.

”Enligt vår åsikt går PEP in i FY21 med en stark position och är väl rustade för att gå starkt i en post-covid-19-miljö med tanke på deras utökade globala fotavtryck (genomförde nyligen förvärv i Sydafrika och Kina) och de har eftersträvat fusioner och förvärv för att fylla luckorna i sin portfölj (Rockstar för energi & BFY Brands för premiumsnacks),” skrev Bank of America.

PepsiCo rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat med 8,8% på årsbasis till 22,46 miljarder dollar medan Q4 NON-GAAP EPS låg på 1,47 dollar. Pepsi rapporterade att man förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna för räkenskapsåret 2021, medan EPS-tillväxten bör ligga i linje med deras långsiktiga mål.

Cowen höjde också sitt prismål till 162 dollar för PepsiCo efter Q4-rapporten eftersom det ser att Pepsi är väl positionerat för framgång i framtiden. Det är också värt att nämna att styrelsen avslöjade planer på att höja den årliga utdelningen med 5%, från och med utdelningen i juni 2021.

PepsiCos aktier är fortfarande undervärderade i förhållande till marknaden, och med ett börsvärde på 183 miljarder dollar värderas detta företag rimligt. PepsiCo fortsätter att expandera sin verksamhet och detta företag kan leverera betydande aktieägarvärde under många år framöver.

Teknisk analys: 140 dollar representerar en stark motståndsnivå

Efter en korrigering med mer än 10% hittills har PepsiCo fångat investerares uppmärksamhet. Pepsi har starka grundläggande förutsättningar och att köpa aktier till nuvarande pris kan visa sig lönsamt på längre sikt.

Datakälla: tradingview.com

Pepsis aktier har försvagats från 148 till under 129 dollar som lägst sedan början av januari, och det aktuella priset ligger runt 133 dollar. Om priset stiger över 140 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier och nästa mål kan då ligga runt 150 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 120 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Efter en korrigering med mer än 10% hittills har PepsiCo fångat investerares uppmärksamhet. Pepsi har starka grundläggande förutsättningar och att köpa aktier till nuvarande pris kan visa sig vara en god affär på längre sikt. Bank of America tilldelade Pepsi en ”köp”-ranking med ett prismål på 155 dollar, och enligt prognoserna har PepsiCo mer utrymme att växa än konkurrenten Coca-Cola.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust