Direct Line Insurance Groups resultat före skatt föll till 451 miljoner pund 2020

Författad av: Wajeeh Khan
mars 8, 2021
  • Direct Line Insurance Groups resultat före skatt sjönk till 451 miljoner pund under 2020.
  • Försäkringsbolaget bokförde 39 miljoner pund i omstruktureringskostnader och engångsposter.
  • Direct Lines styrelse förklarade 14,7 pence per aktie i slutlig utdelning.

Direct Line Insurance Group plc (LON: DLG) rapporterade idag att deras resultat före skatt minskade under 2020 under den pågående covid-19-pandemin. Företaget meddelade ändå att de planerar återköp av aktier och att betala ut en slutlig utdelning på måndagen.

Direct Lines aktier tankade ungefär 1% under förhandeln idag men återhämtade förlusten när marknaden öppnade. Senare under dagen föll emellertid aktien med 4% igen och handlades till 3,2 pund per aktie, jämfört med 3,25 pund per aktie i början av 2021.

Direct Line bokförde 39 miljoner pund i omstruktureringskostnader och engångskostnader

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Direct Line sa att deras resultat före skatt uppgick till 451,4 miljoner pund 2020. Föregående år uppgick resultatet före skatt till högre 509,7 miljoner pund. Företaget förklarade minskningen med att de bokfört 39,4 miljoner pund i omstruktureringskostnader och engångsposter relaterade till kostnadsbesparingar som påverkade rörelseresultat förra året.

I sin rapport för första halvåret, som publicerades i augusti, meddelade det Londonbaserade företaget att de bokfört 220,5 miljoner pund i rörelseresultat. I sitt uttalande sa Direct Line idag att:

”Resultaten har påverkats av den vanliga variationen kring väderhändelser, men tillägget av faktorerna kring covid-19 gör dem svårare att navigera än tidigare år.”

Det FTSE 100-noterade bolaget värderade bruttopremierna under 2020 till 3,18 miljarder pund jämfört med föregående års 3,20 miljarder pund. Enligt Direct Line var dess samlade driftsgrad 91,0% förra året, jämfört med högre 92,2% år 2019.

Skadeförsäkringsgivaren sa att solvenskapitalet uppgick till 191% år 2020, vilket var en förbättring från 165% föregående år.

Direct Lines styrelse förklarade 14,7 pence per aktie i slutlig utdelning

Direct Lines styrelse beslutade om 14,7 pence per aktie i slutlig utdelning. Det brittiska företaget uttryckte planer på att köpa tillbaka aktier för upp till 100 miljoner pund under 2021. Det betonade också att de siktar mot 93% till 95% i sammanlagd driftsgrad i år.

Direct Lines ekonomiska uppdatering kom en vecka efter att konkurrenten Admiral Group plc rapporterade att vinsten ökade under 2020 när människor körde mindre på grund av den pågående hälsotillståndet.

Direct Line handlades nästan platt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på endast 1%. I skrivande stund har det brittiska försäkringsbolaget ett marknadsvärde på 4,24 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 11,16.