Phoenix Groups rörelseresultat steg med 48% under 2020

Författad av: Wajeeh Khan
mars 8, 2021
  • Phoenix Group rapporterar att deras rörelseresultat ökade med 48% unde 2020.
  • Det brittiska företaget värderar sina tillgångar under förvaltning till 338 miljarder pund.
  • Phoenix Group förklarade 24,1 pence per aktie i slutlig utdelning.

Phoenix Group Holdings plc (LON: PHNX) meddelade idag att deras rörelseresultat ökade med 48% under 2020 trots den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat 4,2 miljoner människor i Storbritannien och orsakat över 124 tusen dödsfall. Företaget förklarade sin starka utveckling delvis med förvärvet av ReAssure Group plc förra året.

Phoenix Groups aktier steg med mer än 1% under morgonens förhandel och hoppade ytterligare 2% sedan marknaden öppnat. Aktierna handlas nu till 7,44 pund per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som jämförelse hade Phoenix fallit så lågt som till 4,67 pund per aktie i mars 2020, när effekterna av covid-19-krisen var som mest påfallande. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Phoenix Group värderar sina tillgångar under förvaltning till 338 miljarder pund

Phoenix Group rapporterade att deras rörelseresultat uppgick till 1,20 miljarder pund 2020. Föregående år begränsades rörelseresultatet till lägre 810 miljoner pund. Det brittiska bolagets finansiella rapport kom några veckor efter att de avslöjat att de kommer att köpa varumärket Standard Life från det globala investeringsbolaget Standard Life Aberdeen.

I slutet av 2020 hade försäkringstjänsteleverantören 338 miljarder pund i tillgångar under förvaltning, jämfört med föregående års 248 miljarder pund. Kapitaltäckningsgraden uppgick till 164% år 2020. Phoenix Group Holdings kommenterade rapporten idag:

”Genom att uppfylla våra öppna affärstillväxtstrategier kommer koncernens organiska kontantgenerering att öka långsiktigt och hållbart och har också potential att stödja framtida utdelningstillväxt.”

Phoenix Group förklarade 24,1 pence per aktie i slutlig utdelning

Det FTSE 100-noterade företags styrelse tillkännagav 24,1 pence per aktie i slutlig utdelning idag, vilket innebar att helårsutdelningen landade på 47,5 pence per aktie. År 2019 betalade Phoenix Group ut något lägre 46,8 pence per aktie i utdelning.

Den första veckan i december värderade det Londonbaserade företaget sin kontantgenerering under helåret till 1,7 miljarder pund, vilket innebar en tillväxt på mer än 100% på årsbasis.

Phoenix Group presterade relativt svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 7%. I skrivande stund värderas det brittiska multinationella företaget till 7,42 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 10,09.