Prisprognos för Ripple (XRP) i mars

Författad av: Michael Harris
mars 8, 2021
  • Ripple meddelade att kryptobörser har diskuterat XRP:s regleringsstatus med SEC.
  • Ripple har fortsatt att förneka SEC:s påstående om att XRP är en säkerhet.
  • XRP steg med 11,6% förra veckan och närmar sig återigen 0,50 dollar.

Priset på Ripple (XRP) konsolideras strax under 0,50 dollar eftersom SEC-dramat fortsätter att påverka XRP:s prisutsikter.

Grundläggande analys: Kryptobörser diskuterade XRP:s regleringsstatus inför listning, hävdar Ripple

Ripple sa att kryptobörser diskuterade XRP:s regleringsstatus med amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) innan listningar av kryptovalutan. Ripple noterade detta i ett svar på SEC:s stämningsansökan om att Ripple brutit mot federala säkerhetsregler.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det nya svaret skilde sig inte mycket från det första som Ripple lämnade in i slutet av januari. I sitt justerade svar fortsatte Ripple att förneka SEC:s påstående om att XRP är en säkerhet och uppgav att de inte hade brutit mot federala lagar genom att sälja tillgången de senaste åtta åren.

Den San Francisco-baserade startupen tog också upp SEC:s påståenden om att kryptobörser fört diskussioner om huruvida XRP skulle listas hos byrån. Ett av företagen, som kallas för plattform A, har enligt uppgift bedömt ”XRP:s regleringsstatus mot bakgrund av tidigare SEC-vägledning och åtgärder.”

”Plattform A träffade SEC-personal i Division of Corporation Finance och Division of Trading and Markets, inklusive minst en ledande SEC-anställd som tidigare träffade Ripple vid flera tillfällen under utredningsrelaterade möten 2018, om XRP:s juridiska status och sökte vägledning om huruvida SEC-personalen ansåg XRP vara en säkerhet,” sa Ripple i svaret.

Efter att SEC lämnat in en stämningsansökan mot Ripple har ett antal kryptobörser avbrutit handeln med XRP, inklusive Coinbase.

Teknisk analys: Konsolidering pågår

Priset på XRP ökade med 11,6% förra veckan för att återgå till nivåer nära 0,50 dollar. Därigenom lyckades köparna delvis kompensera för förlusterna på över 23% som registrerades för två veckor sedan.

Ripple (TradingView)

Priset handlas i en symmetrisk triangel med motstånd och stöd för detta diagrammönster på 0,56 respektive 0,35 dollar, varav det senare också stöds av 200-DMA. Det är troligt att priset kommer att handlas mellan dessa två nivåer en tid och att fall ned mot 0,35 dollar kommer att ses som en chans att köpa XRP.

Sammanfattning

Kryptohandelsplattformar diskuterade XRP:s regleringsposition med SEC innan tillgången noterades, sa Ripple i ett justerat svar till byrån. Samtidigt konsolideras XRP-priset runt 0,50 dollar.