DegiFinex släpper betalkort och NEO blir en av de första kryptorna som stöds

Av:
mar 9, 2021
  • Börsen DigiFinex meddelade nyligen att de kommer att lansera ett bankkort.
  • Kortet stöder ett antal kryptor, och NEO blir en av de första som läggs till.
  • Börsen planerar att lansera kortet den 30 mars i samarbete med Blucon.

DigiFinex efterlängtade kryptobetalkort är äntligen på väg och företaget avslöjade nyligen att NEO kommer att bli en av de första kryptovalutorna som stöds. Tillkännagivandet fick NEO att skjuta upp med 11% det senaste dygnet till 42,45 dollar per mynt, med ett aktuellt marknadsvärde på 2,9 miljarder dollar.

Detaljer om DigiFinex betalkort

Kryptobetalkort blir allt populärare eftersom de låter användare fylla dem med sina kryptovalutor och sedan betala för varor och tjänster. DigiFinex bankkort gör det möjligt för användare att betala med NEO först via UnionPay, och kortet förväntas släppas den 30 mars i år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kortets lansering avslöjades för bara några veckor sedan, den 24 februari under en gemensam presskonferens med DigiFinex och Blucon. Da Hongfei, medgrundare av NEO, var en av deltagarna i konferensen som hölls via Zoom.

Utöver NEO kommer kortet också att stöda en handfull andra mynt, inklusive BTC, ETH, DASH, DFT och BEP.

Om DigiFinex och Blucon

DigiFinex är ett depåbörs som lagt stort fokus på NEO – de erbjuder t.ex. spothandel för NEO och GAS, såväl som marginalhandel för NEO. De har enligt uppgift cirka 4 miljoner användare, som det betjänar från sina kontor i Kina, Malaysia, Singapore, Sydkorea och Australien.

Börsen är långt ifrån en av de största, men har ändå lockat en del trogna användare. De hanterar cirka 1,1 miljarder dollar i daglig handelsvolym och rankas bland de 50 bästa handelsplattformarna.

Vad gäller Blucon är det ett betalningshanteringsföretag med mål att uppmuntra kryptobetalningar och göra det lättare att använda digitala mynt inom den traditionella detaljhandelsekonomin. De samarbetar med DigiFinex för att göra det möjligt att spendera NEO och andra mynt som stöds av betalkortet genom att konvertera dem till fiat.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money