Prisanalys av NEM: XEM faller när den bryter triangelformationen

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on mar 11, 2021
  • NEM föll nästan 20% igår då priset bröt sig ur en avgörande formation.
  • Efter att ha brutit ur triangelformationen nedåt handlas XEM nu i ett snävt intervall.
  • Kryptovalutan riskerar att fortsätta falla den närmaste tiden, enligt analytiker.

NEM (XEM) tappade nära 20% i värde igår vilket gör det till den sämst presterande kryptovalutan på listan över de 20 största sett till marknadsvärde. Vad är anledningen till prisfallet, och bör du överväga att köpa lite XEM nu?

Grundläggande analys: NEM:s solida grundläggande faktorer påverkar för närvarande inte marknaden

NEM stod för en svag handelssession igår när björnar tog över marknaden och sänkte priset med nästan 20%. Detta plötsliga dopp kom som ett resultat av en teknisk formation och hade nästan ingenting med NEMs grundläggande förutsättningar att göra.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Faktum är att NEMs grundläggande egenskaper är extremt positiva eftersom teamet bakom projektet hela tiden strävar efter att skapa nya partnerskap. För bara några dagar sedan, den 8 mars, meddelade NEM ett strategiskt partnerskap med Staked. Detta partnerskap kommer att öka tillgången till amerikanska institutioner, börser och individer med hög nettovärde.

XEM såg en veckoförlust på 27,95%, vilket underpresterade både BTC:s veckovinst på 10,49% och ETH:s vinst med 13,47%. NEM är för närvarande den 18:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på 5,20 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas XEM för 0,59 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 48,19% jämfört med föregående månads värde.

XEM/USD teknisk analys: XEM bryter ur triangelformationen nedåt

XEM har handlat i en triangelformation sedan den 3 mars, då priset nådde över 0,8 dollar. Men dagens handelssession övertogs av XEM-björnar som bröt ner triangelformationen. Detta fick priset att sjunka från 0,7 dollar hela vägen ner till 0,53 dollar innan det återhämtade sig och hittades support.

XEM/USD 4-hour chart
XEM/USD 4-timmarsgraf

XEM handlas för närvarande strax över supportnivån vid 0,585 dollar, vilket stått sig fint mot björntrycket. Men om den starka volymen fortsätter kan denna nivå också brytas under. XEMs RSI på 4-timmarsdiagrammet har sjunkit till det översålda territoriet, med ett värde på 28,55.

XEM/USD 1-hour chart
XEM/USD 1-timmasgraf

Om vi tittar på tidsramen per timme kan vi se exakt hur XEM sjunkit, och hur priset återhämtade sig till de nivåer det det befinner sig just nu. Kryptovalutan handlas nu inom ett snävt intervall, bundet av zonen mellan 0.577 och 0.585 dollar nedtill och motståndsnivån vid 0,61 dollar upptill.

Trots att dess grundläggande förutsättningar är ganska solida, riskerar XEM att fortsätta sitt fall, helt enkelt på grund av mängden motstånd som väntar vid 0,61 dollar-nivån och 21-timmars och 50-timmars EMA. Det kan dock vara en bra tid att överväga investeringar i detta projekt, eftersom det nuvarande priset (enligt många analytiker) inte matchar dess grundläggande förbättringar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust