Georgia godkänner en proposition om att lära gymnasieelever om krypto

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 13, 2021
  • Georgiens nedre kammare godkände lagförslaget i omröstning 169: 2 den 8 mars.
  • Lagförslaget har vidarebefordrats till senaten för vidare överläggning.
  • Om propositionen blir lag kommer gymnasieelever att börja studera krypto under läsåret 2021–2022.

Representanthuset i Georgia har antagit ett lagförslag som innebär att statliga utbildningsansvariga introducerar kryptostudier i gymnasiet. Av de 171 företrädarna röstade endast två emot lagförslaget när omröstningen genomfördes den 8 mars. Propositionen har nu vidarebefordrats till senaten för vidare övervägande.

I propositionen konstateras:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Statens utbildningsstyrelse ska föreskriva ett studieprogram i personlig ekonomisk läskunnighet som ska genomföras av studenter i high school.

Enligt en rapport syftar lagförslaget till att ändra den nuvarande läroplanen för 10:e och 11:e årens studenter. Det nya programmet skulle bestå av 16 nya områden med finansiell kompetens som kryptovaluta, balansera ett checkkonto, penninghantering, göra investeringar och låneansökningar, bland andra traditionella ämnen.

Institutioner blir alltmer medvetna om krypto

När Bitcoin ökar i popularitet bland företag och enskilda investerare har utbildningsinstitutioner alltmer börjat haka på genom att erbjuda studenter blockchain- och kryptokurser. Även om flera universitet redan erbjuder sådana kurser, har de inte nått gymnasier (high schools) ännu. Precis som Georgien tillkännagav det franska utbildningsministeriet att Bitcoin skulle inkluderas i gymnasiets läroplan 2019.

Vid den tiden sa ministeriet att införandet av Bitcoin i läroplanen skulle kunna hjälpa eleverna att bättre förstå pengarnas egenskaper. Kursen var utformad för att förmedla grundläggande kryptokunskaper till studenterna samtidigt som skillnaderna mellan den framväxande tillgångsklassen och den traditionella finansvärlden lyfts fram.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust