Targets aktier kvar på tjurmarknad som stöds av Q4-resultaten

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 13, 2021
  • Target rapporterade bättre Q4-resultat än väntat i mars.
  • Guggenheim höjde sitt prismål till 200 dollar för Target.
  • Om priset stiger över 190 dollar kan nästa mål ligga runt 200 dollar.

Aktierna i Target (NYSE: TGT) fortsätter att handla på en tjurmarknad, och allt tyder på att priset kan bryta över motståndet vid 190 dollar så länge den amerikanska aktiemarknaden inte går in i en korrigeringsfas. Wall Street förblir positiva till denna återförsäljare eftersom de anser att Target är välpositionerat för framtida framgångar.

Grundläggande analys: Guggenheim höjde sitt prismål till 200 dollar för Target

Target Corporation är den åttonde största återförsäljaren i USA och driver fler än 1 844 butiker i landet. Företaget fortsätter att förbättra sin position på marknaden och om du letar efter en solid ökande utdelningsinkomst och god totalavkastningspotential är aktierna i detta företag inte ett dåligt val.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Target rapporterade sina Q4-resultat i mars. De totala intäkterna hade ökat med 21,1% på årsbasis till 28,34 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 2,73 dollar. De totala intäkterna hade ökat mer än förväntat och den jämförbara digitala försäljningen steg med 118%.

Den totala jämförbara försäljningen ökade med 20,5% under fjärde kvartalet medan bruttomarginalen uppgick till 26,8% av försäljningen. Företagets verksamhet har visat sig vara motståndskraftig under hela pandemin, men Target tillhandahöll inte försäljnings- och EPS-prognoser för räkenskapsåret 2021 på grund av fortsatt osäkerhet.

Target beslutade om en kvartalsutdelning på 0,68 dollar per aktie förra veckan (i linje med föregående) och meddelade att de kommer fortsätta att fokusera på starka försäljningstrender 2021.

Teknisk analys: 190 dollar representerar den första motståndsnivån

Tekniskt sett kan Targets aktier bryta över motståndsnivån vid 190 dollar i mars, medan det första tecknet på att trenden vänder kan vara om priset faller under stödet vid 160 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 190 dollar skulle det vara en signal att handla med aktier i Target, och nästa mål kan då ligga runt 200 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 170 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Target fortsätter att förbättra sin position på marknaden och företaget rapporterade bättre Q4-resultat än väntat i mars. Den digitala jämförbara försäljningen ökade med 118% under Q4 och Guggenheim höjde sitt prismål till 200 dollar för Target efter Q4-resultatrapporten. Om priset stiger över 190 dollar kan nästa mål ligga runt 200 dollar, medan det första tecknet på att trenden börjar vända kan vara om priset faller under stödet vid 160 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust