AMC Entertainment öppnar biografer i Kalifornien igen den 19 mars

Författad av: Wajeeh Khan
april 16, 2021
  • AMC Entertainment Holdings öppnar biografer i Kalifornien från den 19 mars.
  • Världens största biografkedja kommer att öppna biografer i New York City härnäst.
  • AMC Entertainment sköt upp med ungefär 15% på aktiemarknaden igår.

AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) meddelade under helgen att man planerar att öppna sina biografer i Kalifornien igen för allmänheten, efter flera månader då de (från och till) tvingats stänga på grund av covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 30 miljoner människor i USA och orsakade över en halv miljon dödsfall.

AMC Entertainments aktier steg med strax under 10% under gårdagens förhandel och sköt upp med ytterligare 15% senare under dagen för att stänga den ordinarie sessionen med ett pris per aktie på 10,06 pund. Som jämförelse inleddes året med ett betydligt lägre pris på 1,45 pund per aktie.

VD Adam Arons kommentarer om nyheterna

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

AMC sa att man tänker börja med att öppna AMC Century City 15 och AMC Burbank 16 – två av deras flaggskeppsplatser i Los Angeles. Verkställande direktören Adam Aron sa i ett uttalande:

”För att sätta storleken på återupptagningen i Los Angeles i perspektiv, som en filmmarknad är LA [Designated Market Area] ungefär dubbelt så stor som storleken på New York City-marknaden, som precis avslutade förra helgen som DMA nr 1 i vår krets för biljettkontor. ”

I separata nyheter från USA inledde aktierna i MGM Resorts ett rally igår efter att Jefferies höjde sin ranking för aktien från ’Hold’ till ’Buy’.

AMC uttryckte också förtroende för att deras övriga 23 biografer i LA County också kommer att börja öppna för allmänheten från den 19 mars. Totalt driver världens största biografkedja 56 biografer i Kalifornien.

AMC öppnar biografer i New York City härnäst

Företaget, med huvudkontor i Leawood, valde också att delvis öppna sina teatrar i New York den 5 mars. Efter Kalifornien, tillade AMC, står deras New York City-baserade biografer i tur att återuppta verksamheten.

AMC har förblivit ganska volatila på aktiemarknaden i år efter att det blev ett mål för en mängd privatinvesterare från Reddit. Det amerikanska företaget drog sammanlagt in 671 miljoner pund under den sista veckan i januari, vilket hjälpte dem att undvika risken för konkurs.

AMC Entertainment presterade väldigt svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 70%. I skrivande stund värderas ägaren till Odeon Cinemas Group till 3,43 miljarder pund.