Undersökning: 10% av den amerikanska stimulansen på 380 miljarder dollar kan användas för att köpa BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 17, 2021
  • Undersökningen involverade 235 amerikanska medborgare i som tjänar mindre än 150 000 dollar.
  • Två av fem checkmottagare vill investera en del av de mottagna medlen i BTC eller aktier.
  • De stimulansfonder som investeras i BTC kan öka marknadsvärdet med 2–3%.

Mizuho Securities, ett ledande japanskt investmentbank- och värdepappersföretag, genomförde nyligen en undersökning och fann att en betydande del av medlen i det senaste amerikanska stimulanspaketet kommer att användas för att köpa Bitcoin och aktier. En rapport presenterade den här nyheten den 15 mars och noterade att företaget, som är ett helägt dotterbolag till Mizuho Financial Group, bedömer att 10% av de 380 miljarder dollar i stimulanscheckarna kommer att leta sig till krypto- och aktiemarknaderna. Enligt uppgift intervjuade Dan Dolev, Mizuho Securities verkställande direktör, och hans team 235 personer i hushåll som tjänar mindre än 150 000 dollar.

Enligt rapporten uppgav cirka 200 av de sammanlagt 235 intervjuade att de förväntar sig att få checkarna från den tredje omgången av simulans inom kort. Mizuho Securities fann att två av fem checkmottagare planerar att använda en del av de avsatta medlen för att investera. Ett överraskande faktum var att de är mer intresserade av att investera i BTC än i aktier.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dolev kommenterade att:

Undersökningen förutspår att bitcoin kommer att stå för 60% av de totala investeringarna. Vi beräknar att det kan få bitcoins nuvarande marknadsvärde på 1,1 biljoner dollar att öka med så mycket som 2–3%.

Även om respondenterna föredrar BTC framför aktier noterade Dolev att aktier i företag som Visa, PayPal, MasterCard och Square kommer öka i värde, eftersom människor kommer att använda sådana plattformar för att investera i krypto.

Goldman Sachs instämmer med Mizuhos

Enligt uppgift är Mizuho Securities inte det enda företaget som bedömer att en betydande del av de stimulansfonder som den amerikanska regeringen ska pumpa in i hushållen kommer att gå till investeringar. Även om den amerikanska banken inte nämnde krypto så sa den att de förväntar sig att hushållen blir den största källan till aktiefterfrågan i år. Enligt Goldman Sachs chefsstrateg i USA, David Kostin, har banken höjt sin prognos för hushållens nettokapitalefterfrågan från 100 miljarder dollar till 350 miljarder dollar.

Den här nyheten kommer efter att en rapport konstaterade att upp till 90% av de amerikanska hushållen kommer att vara berättigade att ta del av covid-19-stimulanspaketet på 1,91 biljoner dollar dollar. I de berättigade hushållen har individer en chans att få upp till 1 400 dollar. Det innebär att ett par med två barn kan få upp till 5 600 dollar på sina konton.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust