Boeing har stigit med mer än 24% i år. Ska jag investera?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 17, 2021
  • Boeings aktier har ökat med mer än 24% i värde sedan början av januari 2021.
  • Boeing vann en order på 24 MAX-jetplan.
  • Canaccord höjde sitt prismål för Boeing till 275 dollar.

Boeings aktier (NYSE: BA) har stigit med mer än 24% sedan början av januari 2021, och den aktuella aktiekursen uppgår till cirka 255 dollar. Boeings verksamhet kommer säkerligen att påverkas av pandemin under hela året, och covid-19-utmaningarna är fortfarande det största problemet för detta företag.

Grundläggande analys: Boeing vann order på 24 MAX-jetplan

Boeings aktier har hittat starkt stöd över 200 dollar, men covid-19-pandemin fortsätter att påverka deras verksamhet. Trots det höjde Canaccord sitt prismål till 275 dollar efter Boeings Q4-resultatrapport, eftersom det ser ytterligare potential för bolaget.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Medan vi fortsätter att se risker för Boeing 737 MAX-produktionsschemat, tror vi att kombinationen av återhämtning i passagerartrafik, högre bränslepriser och förbättrad ekonomiska hälsa för flygbolagen kommer att stödja Boeings MAX-leveransplaner,” säger Canaccords analytiker Ken Herbert.

Boeing vann en order på 24 MAX-jetplan från det privata företaget 777 Partners. En annan positiv nyhet är att försäljningen i februari översteg antalet avbokningar för första gången på 14 månader.

Boeing sålde 82 flygplan förra och registrerade 51 avbokningar, vilket skulle kunna vara en indikation på en potentiella start av en återhämtning. Förra veckan rapporterade företaget också att de är nära ett avtal att sälja dussintals 737 MAX 7-jetplan till Southwest Airlines.

Denna aktie är ändå riskabel. Enligt min mening är företagets verksamhet fortfarande under press, och kanske är det inte rätt tillfälle att investera i Boeings aktier just nu. Företaget såg sin intäkter under 2020 minska till 58,15 miljarder dollar från 76,55 miljarder dollar och de bokförde en nettoförlust på 11,87 miljarder dollar under året.

Boeing har ökat sina skulder med 50 miljarder dollar för att säkerställa att de har likviditet för att överleva, och de satsar fortfarande på en ny roterande kreditfacilitet från Citigroup på 4 miljarder dollar. Ingen kan veta när efterfrågan återgår till det normala, medan Boeings ledning angav att produktionstakten inte kommer att återgå till 2011-nivåerna förrän i början av 2022.

Teknisk analys: ”Risk/reward”-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare

Tekniskt sett kan Boeings aktier stiga över de nuvarande prisnivåerna i mars, men ”risk/reward”-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare. Boeings storlek kommer alltid att locka potentiella investerare, men aktiens aktuella pris speglar inte företagets grundläggande förutsättningar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 280 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 300 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 200 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Boeings verksamhet kommer säkerligen att påverkas av pandemin hela året, men trots detta höjde Canaccord sitt prismål till 275 dollar för företaget. Boeings aktier har haft en uppåtgående trend under flera veckor, och för tillfället verkar den trenden stå sig.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust