Coinbase Pro har nu listat Cardano (ADA)

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 17, 2021
  • ADA-handeln inleds imorgon den 18 mars.
  • Coinbase Pro-användare kommer att kunna handla ADA i par med USD, BTC, EUR och GBP.
  • Efter nyheten steg ADA kraftigt för att handlas till 0,92 pund.

Den San Francisco-baserade kryptobörsen Coinbase Pro har lagt till stöd för Cardano (ADA). Coinbase avslöjade nyheten via ett blogginlägg den 16 mars och konstaterade att de redan börjat acceptera inkommande överföringar av ADA. ADA-handeln inleds imorgon den 18 mars om myntet förvärvar tillräckligt med likviditet.

Enligt blogginlägget kommer Coinbase Pro-plattformen att låta användare handla ADA i fyra par. Dessa är ADA/USD, ADA/BTC, ADA/EUR och ADA/GBP. Myntet måste dock först nå tillräckligt med tillgång på plattformen. Liksom andra Coinbase-listningar kommer ADAs handel att börja efter att myntet har gått igenom tre steg. Dessa är post-only, limit-only och full trading.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Blogginlägget tillade att om något av de tre stegen inte klarar börsens utvärderingar för en väl fungerande marknad så kommer myntet att förbli vid det steget under en längre period. Coinbase tillade att de också kan stänga av handeln med orderboken helt och hållet, i enlighet med deras handelsregler.

Coinbase kommer att publicera uppdateringar via Coinbase Pros Twitter-konto när böckerna rör sig genom de olika stadierna. Även om Coinbase endast stödde ADA-uttag till Shelley-adresser vid lanseringen lovade utbytet att möjliggöra uttag via Byron-adresser snart.

I tillkännagivandet konstaterade börsen att:

ADA är ännu inte tillgängligt på Coinbase.com eller via våra mobilappar för konsumenter. Vi kommer att göra ett separat meddelande om och när detta stöd läggs till.

ADA såg tvåsiffriga vinster efter nyheten

Coinbase har sedan länge haft en positiv inverkan på prisutvecklingen för de mynt som börsen stöder, och ADA var inget undantag. Efter noteringsmeddelandet steg ADA så högt som till 0,9 pund innan handeln stängdes vid 0,89 pund. I skrivande stund har myntet bibehållit sitt momentum och har ökat med 26,05% i värde under det senaste dygnet för att byta händer till 0,92 pund.

ADA är för närvarande den tredje största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på drygt 29,6 miljarder dollar.

Coinbase fortsätter att utöka sitt kryptoerbjudande och så sent som för åtta dagar sedan noterade företaget Polygon (MATC), SKALE (SKL) och SushiSwap (SUSHI) på Coinbase Pro.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust