Enjin samarbetar med Beauty in the Street för att tokenisera dansrörelser

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on mar 18, 2021
  • Den första NFT:n blir Snap Boogies Speedy Walkover och kommer att användas i 3D-datorer och VR-spel.
  • Enligt Enjin kommer NFT:er att hjälpa artister att marknadsföra sina immateriella rättigheter.
  • Huobi Global listade ENJ, vilket fick myntets pris att stiga.

Enjin blockchain har inlett ett samarbete med Beauty in the Streets, ett scenkonstföretag med mål att ge gatukonstnärer en chans att visa upp sina talanger, för att tokenisera dansrörelser. Partnerskapet kretsar kring att låta dansare skapa icke-fungibla tokens (NFT) som är baserade på känslor (animerade emojis). Enligt uppgift kommer NFT:erna representera välkända moves och rörelsemönster från en uppsjö av artister.

Enligt rapporten kommer NFT:erna att möjliggöra försäljning på onlineplattformar och liveshower, så att fans kan köpa dem. Därtill kan NFT:erna användas för känslor inom specifika TV-spel och applikationer. Deras första NFT är en dansrörelse från grundaren av Beauty in the Streets, Cjaiilon Andrade, som också är känd som Snap Boogie. Dansrörelsen kallas Speedy Walkovers och dess NFT kommer att användas för att utföra rörelsen i 3D-datorer och VR-spelet AlterVerse.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enjins vice president of developer success, Simon Kertonegoro, kommenterar att NFT:erna omvandlar allt, inklusive människors rörelser, till en marknad. Tokenisering av minnesvärda stunder som emotes hjälper till att överföra glädjen människor upplever i den verkliga världen till det digitala rummet.

Kertonegoro betonade att trots den växande diskussionen om NFT:er är en bubbla eller inte, visar detta projekt hur artister kan skapa värde genom att integrera sitt innehåll i appar eller spel. På så sätt får de en möjlighet att direkt marknadsföra sina immateriella egendomar till befintliga fans.

Huobis notering fick ENJ-priset att stiga

Den här nyheten kommer efter att Huobi Global tillkännagav att de hade listat Enjin Coin (ENJ) den 15 mars. ENJ erbjuds i tre handelspar på plattformen – ENJ/USDT, ENJ/BTC och ENJ/ETH. Därtill avslöjade börsen att de skulle genomföra två kampanjer för att belöna användare som sätter in ENJ.

Enligt uppgift startade den första kampanjen den 15 mars och avslutades samma dag. Denna kampanj lät användare dela på 30 000 ENJ baserat på deras totala insättningsvolym. Den andra kampanjen sträckte sig mellan den 15 och 16 mars och lät kunder dela på 13 000 ENJ.

Efter detta tillkännagivande sköt ENJ upp i pris till hela 2,18 pund under noteringsdagen. Myntet lyckades emellertid inte upprätthålla sitt momentum och korrigerades nedåt den 16 mars för att stänga handeln till 1,83 pund. Igår föll myntet med 2,86% för att handlas till 1,75 pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust