Den pakistanska provinsen Khyber Pakhtunkhwa planerar att testa krypto-mining

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 19, 2021
  • Enligt Zia Ullah Bangash så lanserade projektet efter ökat intresse bland investerare.
  • Även om Pakistan inte har tydliga kryptoregler så är medborgarna väldigt aktiva inom krypto.
  • Bangash tror att regeringens engagemang i krypto skulle bidra till att minimera antalet bedrägerier.

Khyber Pakhtunkhwa, en provins i Pakistan, förbereder sig för att bygga två vattenkraftsdrivna krypto-mining-anläggningar i ett pilotprojekt. Detta avslöjades den 18 mars i en rapport som hänvisar till den minister som övervakar regeringens nya kryptopolitiska kommitté. Pilotprogrammets mål är att utvärdera möjligheten att dra nytta av den expanderande kryptomarknaden. Ministern ville dock inte avslöja hur mycket provinsen investerar i detta projekt.

Pakistan har skapat en federal kommitté för att utveckla en ny kryptopolicy. För närvarande sker kryptohandel och -mining i en laglig gråzon i landet. Därför måste kommittén arbeta snabbt för att skapa tydliga regleringsdirektiv innan provinsen officiellt öppnar mining-anläggningarna för investerare.

Krypto fortsätter att blomstra i Pakistan trots osäkerheten kring regleringen

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Zia Ullah Bangash, rådgivare till provinsregeringen inom vetenskap och teknik, har den otydliga regleringen för kryto-mining och -handel inte hindrat pakistanska medborgare från att försöka kliva ombord på kryptotåget. Han tillade att regeringen är den enda parten som är sent ute, eftersom medborgarna redan handlar och minar krypto och tjänar vinster från den framväxande sektorn. Bangash konstaterade att han och hans team hoppas kunna få regeringen att påskynda kryptoregleringen för att förhindra incidenter av onlinebedrägerier, bland annat kryptorelaterade bedrägerier.

Khyber Pakhtunkhwa Crypto Advisory Committee ett möte den 17 mars för att diskutera med intressenter och kryptoexperter för att säkerställa att projektet blir framgångsrikt. Under mötet beslutade kommittémedlemmarna att det skulle vara klokt att skapa underkommittéer för att bättre hantera de olika utmaningarna inom blockchain- och kryptosektorn.

Enligt en tweet från Bangash beslöt den rådgivande kommittén att bilda tre underkommittéer. De är en blockchain-kommitté, en teknisk kommitté och en samordningskommitté. Blockchain-kommittén kommer att granska tekniska frågor medan samordningskommittén kommer att diskutera policyer med intressenter, State Bank of Pakistan (SBP), Federal Bureau of Revenue (FBR) samt andra relevanta myndigheter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust