Prisanalys av Uniswap, Tezos och Aave

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 21, 2021
  • Kryptovalutamarknaden gick starkt igår.
  • Situationen stöder också priserna för Uniswap, Tezos och Aave.
  • Kryptovalutamarknaden fortsätter att locka institutionella investerare.

Kryptovalutamarknaden gick starkt igår, vilket också stödde priserna för Uniswap, Tezos och Aave. Bitcoin handlas mycket nära motståndet vid 60 000 dollar, och för tillfället tyder allt på att priset kan bryta över denna nivå inom kort.

Kryptovalutorna fortsätter att locka institutionella investerare, och världens första Bitcoin ETF passerade nyligen 800 miljoner dollar bara en månad efter att den lanserades. Purpose Investment Bitcoin ETF blev den första ETF:n i Nordamerika som gjorde det möjligt för institutionella investerare att göra entré på Bitcoin-marknaden på ett reglerat sätt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”När vi lanserade Purpose Bitcoin ETF visste vi att vi fyllde ett tomrum på marknaden. Att nå denna milstolpe så snabbt visar att investerare söker bekväm och säker tillgång till kryptovalutor och visar sitt förtroende för vår ETF som det främsta fordonet för den exponeringen,” säger Som Seif, VD på Purpose.

Uniswap (UNI) nådde ny rekordnivå igår

Uniswap är ett decentraliserat protokoll för automatiserad likviditetsförsörjning på Ethereum som låter användare att byta mellan ERC-tokens utan behov av en orderbok. Uniswap är en av pionjärerna för decentraliserade börser som inte kräver mellanhänder eller förvaltare för att genomföra handel.

Datakälla: tradingview.com

Uniswap (UNI) nådde en ny rekordnivå igår och för närvarande finns det inga tecken på att trenden skulle vända. Uniswap kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, och om priset stiger över 35 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 40 dollar.

Tezos (XTZ) har hittat starkt stöd över 4 dollar

Tezos (XTZ) har stigit från 1,9 till över 5,6 dollar som högst sedan början av januari 2021, och det nuvarande priset ligger runt 4,3 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 4 och 3,5 dollar, samtidigt som 4,5 och 5 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 5 dollar igen skulle det vara en signal att handla Tezos (XTZ), och nästa prismål kan då ligga runt 5,5 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 4 dollar så skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till stödet vid 3,5 dollar.

Aave (AAVE) förblir i en köpzon

Priset på Aave (AAVE) har utökat sin korrigering från de senaste höjderna som registrerades under andra veckan i februari, men det finns ingen risk för en björnmarknad för tillfället.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 350 och 300 dollar, samtidigt som 450 och 500 dollar representerar de starka motståndsnivåerna. Om priset bryter över 450 dollar skulle det vara en signal att köpa Aave (AAVE), men om priset sjunker under 300 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och ett tecken på att trenden har vänt.

Sammanfattning

Kryptovalutamarknaden gick starkt igår och situationen stöder också priserna för Uniswap, Tezos och Aave. Kryptovalutamarknaden fortsätter att locka institutionella investerare och för närvarande är den positiva trenden intakt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust