Brasiliens Securities and Exchange Commission godkänner två krypto-ETF:er

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 22, 2021
  • ETF:erna kommer att handlas på Brasiliens börs under tickersymbolerna QBTC11 och HASH11.
  • HASH11 kommer att börja handlas senare i mars och QBTC11:s handel inledds under andra kvartalet.
  • QBTC11:s chef tror att lanseringen i Brasilien kommer att öppna för en lansering i USA.

Brasilianska Securities and Exchange Commission (CVM) har godkänt två kryptobörshandlade fonder (ETF). Den första ETF:n omfattar 100% Bitcoin (BTC). Den andra består av en korg med fem kryptovalutor – Ethereum (ETH), Stellar (XLM), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) och Bitcoin Cash (BCH). Enligt uppgift är dessa ETF:er de första som godkänts i Latinamerika och de kommer att handlas på Brasiliens börs B3 under tickersymbolerna QBTC11 och HASH11.

Enligt en rapport förvaltas endast BTC-ETF:n av QR Asset Management. ETF:n planeras vara redo för handel under andra kvartalet 2021 och kommer att använda Chicago Commodities Exchange-indexet för att beräkna BTC:s pris. QR Asset Management tror att lanseringen av ETF:er i Brasilien kommer att bana väg för lanseringen av liknande produkter i USA. QR Asset Managements övertygelser baseras på det faktum att CVM och Securities Exchange Commission (SEC) båda är medlemmar i International Organization of Securities Commission (IOSCO).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hashdex kommer att hantera den andra ETFn och den har redan fått stöd av två ledande brasilianska banker. Enligt uppgift har både Itaú och BTG Pactual tillkännagett att de kommer att erbjuda sina kunder tillgång till ETF:erna när de tas i drift senare denna månad. HASH11 kommer att replikera Nasdaq Crypto Index (NCI), som samutvecklades av Nasdaq och Hashdex.

Öppnar för krypto i Latinamerika

VD för QR Asset Managements holdingbolag, Fernando Carvalho, menar att godkännandet av QBTC11 är en milstolpe för marknaden i landet. Han tror att tillgången kommer att ta plats i gigantiska investerares portföljer eftersom priset inte är relaterat till andra tillgångar.

Marcelo Flora, BTG Pactual Digitals chef, uppgav att lanseringen av HASH11 kommer att erbjuda bankens kunder en verklig chans att investera i Bitcoin på ett enkelt, säkert och praktiskt sätt. Han konstaterade också att de blir den första brasilianska banken som erbjuder krypto.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust