FedEx kvar på en tjurmarknad som stöds av Q3-resultatet

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 25, 2021
  • FedEx rapporterade bättre resultat än väntat för tredje kvartalet.
  • Barclays gav FedEx en köprankning i veckan.
  • Argus höjde också sitt prismål till 305 dollar för FedEx.

Aktierna i FedEx Corporation (NYSE: FDX) har ökat med mer än 130% i värde sedan mars 2020 och den aktuella aktiekursen ligger runt 268 dollar. FedEx aktier befinner sig fortfarande i en köpzon, inte minst sedan Barclays tilldelade företaget en köpranking i veckan efter bättre resultat än väntat under tredje kvartalet.

Grundläggande analys: Barclays tilldelade FedEx en köprankning i veckan

FedEx Corporation är ett amerikanskt multinationellt leveransserviceföretag som är känt för att leverera över natten och banbrytande system för att spåra paket. Bolagets aktier har haft en stigande trend i flera månader med stöd av bättre resultat än väntat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

FedEx rapporterade sina Q3-resultat i mars. De totala intäkterna hade ökat med 23% på årsbasis till 21,5 miljarder dollar medan Q3 EPS låg på 3,47 dollar (slog prognoserna med 0,23 dollar). De totala intäkterna hade ökat mer än väntat när pandemin fortsatte att öka efterfrågan på paketförsändelser.

Rörelseresultatet förbättrades från 483 miljoner dollar under fjolårets tredje kvartal till 1,06 miljarder dollar och företagsledningen förväntar sig att efterfrågan på internationella expresslösningar kommer att förbli mycket hög under den kommande perioden.

Enligt VD Frederick Smith är leveranserna av covid-19-vacciner den viktigaste uppgiften i företagets historia. Barclays tilldelade FedEx en köpranking i veckan efter att företaget rapporterat bättre resultat än väntat för Q3 och fortsätter att gå i rätt riktning.

”E-handeln fortsätter att stödja exceptionell tillväxt för paketföretaget och marginalförbättringsmöjligheterna är stora när nätverkssamarbetet utökas, TNT-integrationen är klar och helgkapaciteten absorberas,” rapporterade Barclays denna handelsvecka.

Argus har också höjt sitt prismål till 305 dollar för FedEx efter den positiva resultatrapporten och de anser att FedEx är väl positionerade för framtiden.

Om du letar efter en solid ökande utdelningsinkomst och god totalavkastningspotential är aktierna i detta företag inget dåligt val. Det finns också vissa risker vad gäller att köpa FedEx-aktier i mars och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en större korrigeringsfas kan aktiekursen falla till betydligt lägre nivåer.

Teknisk analys: Tjurar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

FedEx aktier har möjlighet att stiga över 300 dollar igen, medan det första tecknet på en trendvändning skulle vara om priset faller under stödet vid 240 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 280 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier och nästa mål kan då ligga runt 290 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 240 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

FedEx fortsätter att förbättra sin position på marknaden. Företaget rapporterade bättre resultat än väntat under tredje kvartalet i mars och Barclays har nu tilldelat aktien en köpranking. Argus har också höjt sitt prismål till 305 dollar för FedEx efter den positiva resultatrapporten.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust