Ska jag köpa aktier i Ford efter att Barclays höjt sitt kursmål till 16 dollar?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 26, 2021
  • Ford rapporterade att försäljningen i USA minskade med 14,1% i februari.
  • Barclays höjde sin ranking för Fords aktier och tilldelade ett prismål på 16 dollar.
  • Fords senaste produkter kan få stort genomslag i segmenten elfordon och SUVar.

Aktierna i Ford (NYSE: F) har haft en stigande trend i flera månader, och enligt den tekniska analysen kommer den positiva trenden att stå sig. Ford rapporterade att försäljningen i USA minskade med 14,1% i februari, men trots det uppgraderade Barclays Fords aktier och tilldelade ett kursmål på 16 dollar.

Grundläggande analys: Försäljningen i USA minskade med 14,1% till 163 520 fordon i februari

Fords aktier har funnit starkt stöd över 11 dollar, men covid-19-pandemin fortsätter att påverka deras verksamhet. Företaget rapporterade nyligen att försäljningen i USA minskade med 14,1% till 163 520 fordon i februari.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt rapporten minskade bilförsäljningen med mer än 65%, SUV-försäljningen försvagades med 10,2% medan lastbilsförsäljningen minskade med 3,6%. En annan negativ nyhet är att EU:s bilregistreringar sjönk med mer än 19% förra månaden, och för tillfället tyder ingenting på att vi kommer att få se en återhämtning inom kort.

En positiv nyhet är att försäljningen av hybrider satte ett nytt rekord i februari, och vissa analytiker menar att Fords senaste produkter kan få stort genomslag inom segmenten elfordon och SUVar.

”Den helt nya F-150 PowerBoost Hybrid och den helelektriska Mustang Mach-E lyfte Ford till ett nytt försäljningsrekord för elektriska fordon i februari. Helt nya Bronco Sport och Mustang Mach-E arbetade för att leverera Fords bästa SUV-försäljning på 20 år i februari,” säger Andrew Frick, vice president för försäljning i USA och Kanada.

I mars meddelade Ford att de kommer att fortsätta att stödja sina elektriska aktiviteter i Spanien genom att bygga en ny 2,5-liters Duratec-hybridmotor. Valencia Motor Plant kommer att producera denna motor i slutet av 2022 år, medan företaget också meddelade sin plan att bygga ett nytt fordon i Mexiko.

Förra veckan uppgraderade Barclays Fords aktier från ”lika vikt” till ”övervikt” och tilldelade ett prismål på 16 dollar. ”Ford kommer troligen att skifta mycket mer aggressivt än konsensus tror mot BEV under perioden 2025–2030, och Ford kommer sannolikt att markera en BEV-strategi centrerad kring två dedikerade BEV-plattformar vid vårinvestordagen,” rapporterade Barclays.

Fords aktier bör kunna stiga över motståndsnivån vid 13 dollar igen, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en betydande korrigeringsfas så kan aktiekursen falla till betydligt lägre nivåer.

Teknisk analys: Fords aktier förblir i en köpzon

Datakälla: tradingview.com

Fords aktier har försvagats från sina senaste toppar över 13 dollar, som registrerade under den tredje veckan i mars, och det aktuella priset ligger runt 12,30 dollar. De kritiska supportnivåerna är 11 och 10 dollar, samtidigt som 13 och 14 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 13 dollar igen skulle det vara en signal att köpa Ford-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 14 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 11 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Ford rapporterade att försäljningen i USA minskade med 14,1% i februari, men trots det uppgraderade Barclays Fords aktier och tilldelade ett kursmål på 16 dollar. Fords aktier har fallit från sina senaste toppar över 13 dollar, som registrerade under den tredje veckan i mars, men om priset stiger över 13 dollar igen kan nästa mål ligga runt 14 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust