Prisanalys av Waves, PotCoin och Theta

Författad av: Stanko Iliev
mars 28, 2021
  • Waves, PotCoin och Theta fortsätter att handla på en tjurmarknad.
  • Kryptovalutamarknaden fortsätter att locka institutionella investerare.
  • Ray Dalio säger att Bitcoin kan få en liknande inverkan på finansvärlden som guldet på 1930-talet.

Kryptovalutamarknaden gick starkt igår och denna situation stöder också priserna på Waves, PotCoin och Theta. Bitcoin-priset har stigit över motståndsnivån vid 55 000 dollar igen och det är värt att nämna att den populära investeraren Ray Dalio konstaterade i veckan att Bitcoin skulle kunna få en liknande inverkan på finansvärlden som guldet på 1930-talet.

Ray Dalio grundade en av världens största hedgefonder, Bridgewater Associates, och han menar att Bitcoin hade bevisat sitt värde som ett bättre sätt att lagra värde än guld med bättre funktioner. Ray Dalio sa att regeringar bör förbjuda Bitcoin som en decentraliserad tillgång med begränsat utbud, eftersom kryptovalutan utgör en risk för den suveränitet som varje regering har.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”På 30-talet under krigsåren… eftersom kontanter och obligationer var så dåliga investeringar i förhållande till andra saker, så pågick det ett skifte till de andra sakerna, och sedan förbjöd regeringen dem. De förbjöd guld och det är därför som ett förbud mot Bitcoin är en god sannolikhet,” sa Dalio.

Ordföranden för Norges Bank i Oslo, Oystein Olsen, sa att han anser att Bitcoin inte kan ersätta pengar som utfärdas av centralbanker, medan investering i Bitcoin kan vara ett riskabelt beslut. ”Jag menar, den grundläggande egenskapen och uppgiften för en centralbank och centralbankvaluta är att ge stabilitet för pengarnas värde och i systemet, och det görs inte av Bitcoin,” sa han.

Trots detta fortsätter kryptovalutamarknaden att handlas i en köpzon, och för närvarande finns det ingen risk för en björnmarknad.

Waves (WAVES) har hittat starkt stöd över 10 dollar

Priset på Waves har stigit i mars och just nu finns det inga tecken på att trenden skulle vända.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 10 och 8 dollar, samtidigt som 13, 14 och 15 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 13 dollar skulle det vara en signal att köpa Waves (WAVES) och nästa mål kan då ligga runt 14 eller till och med 15 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 10 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till stödnivån vid 8 dollar.

PotCoin (POT) förblir i en köpzon

Priset på PotCoin har stigit från 0,015 till över 0,040 dollar som högst sedan början av februari, och det nuvarande priset ligger runt 0,029 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 0,035 dollar så skulle det vara en signal att köpa PotCoin (POT), men om priset sjunker under 0,020 dollar skulle det vara en stark säljsignal och ett tecken på att trenden vänder.

Theta (THETA) kan bryta över motståndet vid 14 dollar igen

Theta har haft en stigande trend i flera månader och enligt vissa analytiker är tjurcykeln fortfarande i sin linda. Priset på Theta (THETA) ligger för tillfället under 12 dollar, men den tekniska analysen visar att priset kan stiga över motståndet vid 14 dollar igen i april.

Datakälla: tradingview.com

Det finns fortfarande en osäkerhetsnivå kring detta projekt, men om priset stiger över 13 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 14 dollar.

Sammanfattning

Waves, PotCoins och Thetas priser korrelerar med Bitcoins, och om Bitcoin går in i en ny korrigeringsfas så kommer det att påverka priserna negativt även för dessa kryptovalutor. Altcoins är vanligtvis mer volatila än resten av marknaden på grund av deras begränsade marknadsvärden, men för närvarande finns det ingen risk för en björnmarknad.