NIOs Q1-leveranser ökade med 423% på årsbasis

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 1, 2021
  • NIOs leveranser under första kvartalet steg med 423% på årsbasis.
  • Den kinesiska biltillverkaren levererade 7 257 elbilar i mars 2021.
  • NIOs aktier steg med mer än 6% under morgonens förhandel.

NIO Inc. (NYSE: NIO) meddelade idag att deras leveranser såg en drastisk ökning under första kvartalet 2021.

NIOs aktier steg med mer än 6% under morgonens förhandel. Aktierna handlas nu till 30 pund per aktie. Som jämförelse inledde de året på högre 38,79 pund per aktie och nådde 45,58 pund per aktie som högst i februari. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

NIO stoppade produktionen vid fabriken i Hefei i fem arbetsdagar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I sitt pressmeddelande tidigare idag rapporterade NIO att de levererade 7 257 elbilar i mars 2021. Detta inkluderade 3 152 ES6-modeller, 2 567 EC6-modeller och 1 529 ES8-modeller. Månadsleveransen motsvarade en massiv ökning med 373% på årsbasis.

Under första kvartalet 2021 som helhet levererade den kinesiska biltillverkaren 20 060 elfordon, vilket motsvarar en ännu bredare 423% årlig ökning. Tillkännagivandet kom en vecka efter att NIO uppgav att deras mål på 20 000 till 20 500 leveranser under första kvartalet sannolikt inte skulle nås.

Den globala bristen på chip innebar också att företaget, som har sitt huvudkontor i Shanghai, har stoppat produktionen vid sin Hefei-fabrik i fem arbetsdagar, med början i måndags. NIO konstaterade förra veckan:

”Den totala leveransbegränsningen för halvledare har påverkat företagets produktionsvolym i mars.”

NIO sänkte sin prognos för kvartalsleveranser förra veckan

Utmaningarna ledde till att NIO sänkte leveransprognos för kvartalet till ungefär 19 500 enheter. Under det föregående kvartalet (Q4) tjänade NIO 686,25 miljoner pund och sålde 17 353 fordon till ett genomsnittligt försäljningspris på 39 546 pund. I augusti ifjol avslöjade det kinesiska företaget planer på att expandera till Europa.

I separata nyheter från Kina rapporterade elfordonstillverkaren Xpeng idag att deras nettoförlust under fjärde kvartalet minskade med 42% på årsbasis eftersom världens största bilmarknad såg en stark efterfrågan på elbilar de senaste månaderna.

NIO Inc presterade extremt optimistiskt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 1 000%. I skrivande stund har den kinesiska biltillverkaren ett börsvärde på 44,47 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust