Prisanalys av Nexo (NEXO): En korrigering eller slut på rallyt?

Författad av: Stanko Iliev
april 8, 2021
  • Kryptovalutamarknaden fortsätter att vara under press.
  • NEXO har försvagats från 3,03 till 2,59 dollar som lägst, och det nuvarande priset ligger runt 2,65 dollar.
  • För närvarande finns det ingen risk för en björnmarknad.

Kryptovalutamarknaden fortsätter att vara under press. Priset på Bitcoin föll under 56 000 dollar igår och risken för ytterligare prisminskningar är inte över ännu. Nexo (NEXO) tappar också i värde – på bara några timmar igår föll kryptovalutans pris från 3,03 till 2,59 dollar som lägst, och det nuvarande priset ligger runt 2,65 dollar.

Grundläggande analys: Likviditeten har ökat dramatiskt sedan början av 2021

Nexo är en plattform för omedelbara kryptolån där användare kan sätta in kryptotokens som stöds i deras Nexo-plånböcker. Denna plattform lanserades i april 2018 och låter användarna förvara sina kryptotillgångar samtidigt som de erbjuder åtkomst till kontanta lån.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nexo stöder fler än 20 kryptovalutor och NEXO-token används för rabatter och andra fördelar för plattformens användare. Nexo stöds av fintech-gruppen Credissimo med miljontals kunder, och enligt analytiker förutspås detta projekt en ljus framtid.

Nexos (NEXO) likviditet har ökat dramatiskt sedan början av 2021, och priset på denna kryptovaluta steg över motståndet vid 3 dollar i april. Igår minskade dock kryptovalutamarknaden i värde och priset på Nexo kan försvagas ytterligare under de kommande dagarna. Därför är det kanske inte det bästa tillfället att köpa denna kryptovaluta just nu.

Vissa analytiker varnar för att Bitcoin kan testa stödnivån vid 20 000 dollar i framtiden om myntet drabbas av ett risk-off-sentiment. Om detta sker kan alla andra kryptovalutor följa ned till betydligt lägre prisnivåer – vilket kan vara bra startpunkter för långsiktiga investerare.

”När vi får en riskfri period kan vi få se att Bitcoin drar tillbaka till någonstans mellan 20 000 och 30 000 dollar. Bitcoin har fångats upp i en” spekulativ bubbla ’som Gamestop och andra Yolo-aktier’,” säger Scott Minerd från Guggenheim Partners.

Teknisk analys: 2 dollar representerar en stark supportnivå

Datakälla: tradingview.com

NEXO har utökat sin korrigering från de senaste höjderna över 3 dollar, men om priset stiger över motståndet vid 3 dollar igen så skulle det vara en signal att köpa NEXO .

Nästa prismål kan då ligga runt 3,3 eller till och med 3,5 dollar. Men om priset å andra sidan sjunker under 2 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.