Ska jag investera i NVIDIA efter bättre Q4-resultat än väntat?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on apr 9, 2021
  • NVIDIA-aktier är dyra till nuvarande marknadspris.
  • 500 dollar representerar en mycket stark supportnivå.
  • Om priset sjunker under stödet vid 500 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Aktierna i NVIDIA (NASDAQ: NVDA) har stigit med mer än 10% den senaste månaden och det aktuella priset ligger runt 572 dollar. Det nuvarande risk/reward-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare och det finns absolut bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Grundläggande analys: Det är inte rätt ögonblick för att investera i aktier i NVIDIA

Nvidia Corporation är ett amerikanskt multinationellt teknologiföretag som är ledande inom design av grafikprocessorenheter (GPU). NVIDIA är det näst största halvledarföretaget i världen sett till börsvärde och ett av de största börsnoterade företagen på S&P 500.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

NVIDIAs aktier har hittat starkt stöd över 500 dollar, men många analytiker menar att det aktuella priset verkar vara betydligt högre än företagets grundläggande värde. Företagets utsikter förblir stabila och det är värt att nämna att NVIDIA rapporterade bättre Q4-resultat än väntat i februari.

De totala intäkterna hade ökat med 60,8% på årsbasis till 5 miljarder dollar medan Q4 EPS låg på 2,31 dollar (0,33 dollar högre än väntat). Nästa kvartals intäkter förväntas uppgå till cirka 5,30 miljarder dollar, medan GAAP-bruttomarginalen förutspås ligga på cirka 64%.

Företaget beslutade om en kvartalsutdelning på 0,16 dollar per aktie, vilket låg i linje med tidigare utbetalningar.

”Q4 var ytterligare ett rekordkvartal, och vår spelverksamhet har nått rekordintäkter på 2,5 miljarder dollar under fjärde kvartalet, en ökning med 10% från kvartalet innan, och en ökning med 67% från ett år tidigare. Helårsintäkterna slog också rekord med 16,7 miljarder dollar medan helårets spelintäkter slog ett rekord med 7,8 miljarder dollar, en ökning med 41%,” säger Colette Kress, Executive Vice President och Chief Financial Officer för NVIDIA.

Men med ett börsvärde på 342 miljarder dollar är detta företag inte undervärderat, och kanske är det inte rätt tillfälle att investera i aktier i NVIDIA just nu. NVIDIA kan bryta över motståndsnivån vid 600 dollar igen i april, men min åsikt är att det absolut finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Teknisk analys: 500 dollar representerar en kraftfull supportnivå

Även om NVIDIAs aktier har sjunkit från de senaste högstanivåerna är de fortfarande dyra till nuvarande marknadspris. De kritiska stödnivåerna är 500 och 400 dollar, samtidigt som 600 och 650 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 600 dollar igen skulle det vara en signal att köpa NVIDIA-aktier och nästa mål kan då ligga runt 620 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 500 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust