Ska jag köpa Google-aktier efter att Stifel höjde sitt kursmål till 2 350 dollar?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on apr 9, 2021
  • Googles aktier handlas nära rekordnivåer.
  • Stifel höjde sitt prismål till 2 350 dollar för Google.
  • Googles aktier är fortfarande dyra.

Aktierna i Alphabet Inc (Google) handlas nära rekordnivåerna och så länge priset ligger över 2 000 dollar finns det ingen risk för att trenden vänds.

Grundläggande analys: Stifel höjde sitt prismål till 2 350 dollar för Google

Även i denna pandemimiljö går företagets verksamhet bra och aktiekursen handlas nära rekordnivåer. Men även om företagets tillväxtutsikter är goda har Google ökat sina amerikanska digitala annonsintäkter långsammare än marknaden i stort.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Amazon ökat sin marknadsandel för digitala annonser och det verkar som att deras vinst skett på Googles bekostnad. Google har en amerikansk marknadsandel på cirka 28,9% för digitala annonser, men den förväntas sjunka under 27% innan år 2023.

Uppgifterna kommer från en ny rapport från forskningsföretaget eMarketer som också rapporterade att efterfrågan på onlineshopping accelererat under covid-19-pandemin. En positiv nyhet är att företaget förra veckan meddelade att vissa amerikanska anställda kan återvända till kontoret de kommande dagarna.

”I USA är situationen också blandad, och vi måste fortsätta vara vaksamma för att förhindra en ny våg av viruset. Vi ser också några hoppfulla förbättringar i delar av landet. Jag är glad att kunna meddela att under nästa månad är det troligt att vi börjar välkomna Googlers tillbaka till några av våra amerikanska kontor på frivillig basis,” säger Chief People Officer Fionna Cicconi.

Under pandemin har den snabba återställningen av Googles verksamhet ”imponerat” analytikerföretaget Stifel, som tilldelade ett köpbetyg med ett prismål på 2 350 dollar.

Trots det förblir aktierna i Google dyra med ett börsvärde på 1,50 biljoner dollar, och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer betydande korrigeringsfas kan aktiekursen sjunka till betydligt lägre nivåer.

Teknisk analys: Tjurtrenden förblir intakt

Googles aktier handlas bara ett par dollar under rekordnivåerna, och det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset faller under stödnivån vid 2 000 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över motståndet vid 2 300 dollar skulle det vara en signal att handla med Google-aktier och nästa mål kan då ligga runt 2 350 dollar. Om priset å andra sidan faller under 2 000 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då var runt 1 900 eller till och med 1 800 dollar.

Sammanfattning

Aktierna i Alphabet Inc (Google) handlas nära rekordnivåerna och så länge priset ligger över 2 000 dollar finns det ingen risk för att trenden vänds. Stifel höjde sitt prismål till 2 350 dollar för Google, men med ett börsvärde på 1,50 biljoner dollar är Googles aktier fortfarande dyra.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust