Här är nästa mål för Oracle som fortsätter att handla nära rekordnivåer

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on apr 10, 2021
  • Societe Generale sänkte sin ranking för Oracle trots bättre Q3-resultat än väntat.
  • Oracles aktier fortsätter att handlas nära rekordnivåer.
  • Om priset stiger över moståndet vid 80 dollar kan nästa mål ligga runt 85 dollar.

Aktierna i Oracle (NYSE: ORCL) fortsätter att handlas nästan rekordnivåer och med ett börsvärde på 214 miljarder dollar är aktierna fortfarande rimligt värderade. Oracle rapporterade bättre Q3-resultat än väntat i mars, men Societe Generale sänkte ändå sin ranking för företagets aktier från ”köp” till ”håll”.

Grundläggande analys: Societe Generale sänkte Oracles ranking trots bättre Q3-resultat än väntat

Oracle Corporation är ett amerikanskt multinationellt datateknikföretag som säljer programvara, molnproducerade system och företagsprogramvaruprodukter. Oracle rapporterade sina Q3-resultat förra månaden och de totala intäkterna hade ökat med 3% på årsbasis till 10,09 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,68 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna hade ökat mer än väntat (+20 miljoner dollar) och det operativa kassaflödet låg på 14,7 miljoner dollar under de senaste tolv månaderna. Företaget beslutade om en kvartalsutdelning på 0,32 dollar, vilket motsvarar en 33,3% ökning från föregående utdelning.

”Som du kan se hade vi ett bra kvartal och arbetade enligt vår tillväxtplan. Intäkterna låg i linje med vår USD-vägledning medan EPS slog mittpunkten för vägledningen med 0,05 dollar,” sa Safra Catz, VD för Oracle.

Oracle fortsätter att gå i rätt riktning och företagsledningen godkände ytterligare 20 miljarder dollar för återköp av företagets aktier. De totala intäkterna förväntas växa under de kommande kvartalen, och med nästan 36 miljarder dollar i kontanter förblir balansräkningen för detta företag stabil.

Trots detta sänkte Societe Generale sin ranking för Oracle från ”köp” till ”håll” och rapporterade att värderingen nu motsvarar de grundläggande förutsättningarna.

Teknisk analys: Oracles aktier förblir i en köpzon

Oracles aktier har stigit med mer än 14% sedan början av 2021 och med nuvarande aktiekurs värderas detta företag rimligt.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga supportnivåerna är 70 och 60 dollar, samtidigt som 80 och 85 dollar representerar de nuvarande motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 80 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier och nästa mål kan då ligga runt 85 dollar.

Ett lyft över 85 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för Oracles aktier, men om priset sjunker under 60 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust