State Street planerar att handla krypto via en plattform som de hjälper till att utveckla

Författad av: Jinia Shawdagor
april 10, 2021
  • Plattformen kommer att använda teknik som erbjuds av Currenex, State Streets avdelning för handelsteknik.
  • Enligt Pure Digitals VD har flera banker planer på att använda plattformen vid lanseringen.
  • State Streets VD tror att banker snart kommer att bli irrelevanta om de inte anammar krypto.

State Street, den näst äldsta banken i USA efter The Bank of New York Mellon, planerar att inleda kryptohandel. En rapport presenterade den här nyheten den 8 april och konstaterade att finanskoncernen gör gemensam sak med Pure Digital, en Londonbaserad FinTech-startup som försöker bli den primära institutionella plattformen för BTC. Enligt uppgift kommer partnerskapet fokusera på att företagen bygger en institutionsfokuserad kryptohandelsplattform.

Enligt rapporten kommer plattformen att låta investerare handla olika kryptovalutor via sina befintliga bankkonton. Duon hoppas kunna uppnå detta genom att integrera teknik som tillhandahålls av State Streets avdelning för handelsteknik, Currenex. Enligt State Street kommer den nya plattformen att tas i drift i mitten av 2021 vid ett ospecificerat datum.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Digitals VD, Lauren Kiley, har flera banker utöver State Street valt att satsa på lösningen. De har vaknat nu och kan inte längre ignorera krypto. Hon fortsatte med att säga att bankerna måste hitta ett sätt att ge sig in i krypto och erbjuda produkter och tjänster som möter kundernas efterfrågan, annars blir de snart irrelevanta.

Omvandla kryptoindustrin för att rymma institutioner

Enligt grundaren av Pure Digital, Campbell Adams, måste kryptoindustrin mogna. För att nå dit anser Adams att branschen behöver institutioner med stora balansräkningar engagera sig. Han fortsatte med att notera att den primära marknaden är obefintlig och att explosionen av flera börser med olika regler skapar fragmenterad marknadsinformation.

För att möta dessa utmaningar planerar Pure Digital och State Street att byta FX-infrastruktur med en bankledd grupp och en plattform som består av FX-industristandard-API:er. Till skillnad från konventionella kryptobörser avser Pure Digital att bygga en OTC-plattform med dubbla kreditgränser och fullständig transparens.