Stratis avslöjar planer på att lansera en artistfokuserad NFT-plattform

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on apr 10, 2021
  • Plattformen hjälper artister att skapa NFT:er sömlöst genom att sänka inträdesavgifterna.
  • Trots dessa nyheter fortsätter STRAX-priset att handla i sidled.
  • NFT-kapplöpningen intensifieras när artister och modehus står i kö för att utfärda NFT:er.

Stratis, som gjort sig känt som en kraftfull och mångsidig utvecklingsplattform för blockchain med mål att ta itu med ineffektiviteten hos traditionella företag och finansiella tjänster, planerar att lansera en NFT-plattform. Företaget avslöjade detta den 8 april genom en tweet och konstaterade att plattformen kommer att fokusera på konstnärer och musiker. NFT-plattformen kommer att vara decentraliserad och ta ut låga avgifter för att låta artister kliva ombord på NFT-tåget.

Efter nyheten var Stratis-communityn på Twitter extatisk, och vissa förutspådde att nätverkets native token STRAX snart kommer att rusa upp i värde. Myntet har däremot fortsatt att handels i sidled och i skrivande stund har STRAX ökat med 0,2% i värde det senaste två dygnen och handlats till 1,82 pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

STRAX dagliga volym ligger på 7 100 830,65 pund, vilket motsvarar en nedgång med 28,77% under det senaste dygnet. Myntets börsvärde steg dock med 0,23% och uppgick till 237 826 176,2 pund.

NFT-kapplöpningen intensifieras

Den här nyheten kommer samtidigt som aktörer inom olika sektorer fortsätter att rusa för att lansera NFT:er för sina produkter. Till exempel avslöjade en rapport nyligen att Gucci och andra ledande modehus planerar att lansera NFT:er.

Utöver modesektorn har musikindustrin också visat ett stort intresse för NFT-sektorn och t.ex. Akon, en känd amerikansk-senegalesisk musikmogul, har avslöjat planer på att lansera en NFT-plattform. Plattformen kallas AkoinNFT och vänder sig till både artister och varumärken.

Därtill har NFT:er letat sig in i ett amerikanskt pars kärleksliv. De bestämde sig nämligen för att gifta sig på blockchain. Peter Kacherginsky och Rebecca Rose, som båda arbetar på Coinbase, beslutade sig för att gifta sig på Ethereum blockchain och utnyttja ett smart kontrakt som kallas Tabaat för att skapa tokeniserade ringar i form av NFT:er.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust