Är Bank of America ett köp eller sälj i april?

april 11, 2021
  • Bank of America har förvärvat Axia Technologies.
  • Oppenheimer har höjt sitt prismål till 45 dollar för Bank of America.
  • Bank of America fortsätter att gå i rätt riktning.

Aktierna i Bank of America (NYSE: BAC) handlas nära rekordnivåer och så länge priset ligger över 35 dollar finns det ingen risk för att trenden vänder. Bank of America förväntar sig ett framgångsrikt 2021 och har nyligen meddelat att de förvärvat betalnings- och teknikföretaget Axia Technologies.

Grundläggande analys: Bank of America har förvärvat Axia Technologies

Bank of Americas aktier har stigit med mer än 30% sedan början av 2021 och det aktuella aktiekursen ligger runt 39 dollar. Banken har bevisat sin stabilitet under covid-19-pandemin och i ett försök att utöka betalningserbjudandet för klienter inom vården förvärvade Bank of America teknikföretaget Axia Technologies.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi får ett begåvat team som erbjuder omfattande branschexpertis och teknik, och vi är glada över att de går med i Bank of America. Vi delar en vision om att erbjuda kunderna den bästa tekniken för att möta deras betalningsbehov. I vårt arbete tillsammans kan vi utnyttja vår gemensamma kompetens och kapacitet för att leverera ett omfattande utbud av betalningslösningar till våra klienter inom vården och deras patienter,” säger Mark Monaco, chef för företagsbetalningar på Bank of America.

Villkoren offentliggjordes inte för affären, som ytterligare kommer att öka bankens förmåga att betjäna detta viktiga segment. Bank of America fortsätter att gå i rätt riktning, vinsten förväntas växa de kommande kvartalen och dess utdelning förblir säker.

Oppenheimer har höjt sitt prismål till 45 dollar för Bank of America eftersom de anser att banken är väl positionerad för ett framgångsrikt 2021. Oppenheimer uppgav också att Bank of America är ”attraktiva jämfört med marknaden” och förväntar sig att bankaktier över lag kan gå starkt de kommande veckorna.

Teknisk analys: Bank of Americas aktier handlas nära rekordnivåer

Wall Street förblir positiva till Bank of America eftersom de anser banken vara väl positionerad för ett framgångsrikt 2021 och bankens aktier fortsätter att handlas i en köpzon. Bank of Americas aktier kan bryta över motståndsnivån vid 45 dollar i april, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en omfattande korrigeringsfas så kan aktiekursen lägga sig på betydligt lägre nivåer.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 35 och 30 dollar, samtidigt som 45 och 50 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över 45 dollar skulle det vara en signal att handla Bank of America-aktier och nästa mål kan då ligga runt 47 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 35 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust