Upp eller ner? Prisprognos för Toyota i april

april 11, 2021
  • Toyota rapporterade att försäljningen i USA ökade med 87% i mars.
  • Toyota överväger att samarbeta med Tesla för att utveckla en plattform för små SUVar.
  • Det första tecknet på att trenden vänder kan vara om priset faller under stödet vid 140 dollar.

Aktierna i Toyota (NYSE: TM) har hittat ett starkt stöd över 140 dollar och Wall Street är fortfarande positiva till detta företag. Toyota har rapporterat att försäljningen i USA ökade med 87% i mars, och enligt de senaste rapporterna överväger företaget att arbeta tillsammans med Tesla för att utveckla en plattform för små SUVar.

Grundläggande analys: Toyota rapporterade att försäljningen i USA ökade med 87% i mars

Toyota är den största biltillverkaren i Japan och en global marknadsledare inom försäljning av hybridelektriska fordon. Toyotas verksamhet går bra och enligt de senaste rapporterna överväger företaget att arbeta tillsammans med Tesla för att utveckla plattform för små SUVar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rykte gör gällande att Toyota kommer att tillhandahålla fordonsplattformen medan Tesla skulle erbjuda elektronisk styrning och mjukvaruteknik. En annan positiv nyhet är att Toyotas försäljning i USA steg med 87% förra månaden.

”Toyotas försäljning ökade med 83,6% på årsbasis till 220 597 enheter och Lexus-divisionens försäljning ökade med 112,9% till 33 188 enheter. APV-försäljningen mer än tredubblades i mars medan hybridförsäljningen ökade 290,7% till 60 133 fordon,” rapporterade Toyota förra veckan.

Försäljningen av personbilar i Kina ökade med 69% under första kvartalet, vilket var den starkaste kvartalsvisa tillväxten på flera decennier. Toyota höjde sin prognos för hela verksamhetsåret som avslutades i mars 2021 till 7,6 miljoner enheter, och företaget har storslagna planer på att leda bilindustrin, inte bara i Japan.

Toyotas intäkter ökade under räkenskapsåret 2020 till 258 miljarder dollar från 253 miljarder dollar under räkenskapsåret 2019. När allt fler människor vaccineras världen över förväntar sig analytiker att efterfrågan på fordon kommer att fortsätta öka, och de är fortfarande mycket optimistiska för 2021 vad gäller tillväxt, särskilt under andra halvåret.

Toyotas aktier har funnit starkt stöd över 140 dollar och många analytiker menar att det aktuella priset verkar vara lägre än företagets grundläggande värde. Företagets utsikter förblir stabila och med ett börsvärde på 214 miljarder dollar är företaget fortfarande undervärderat i förhållande till de andra biltillverkarna.

Teknisk analys: Tjurarna behåller kontrollen över prisutvecklingen

Toyotas aktier handlas mindre än tio dollar under sina rekordnivåer, och det första tecknet på att trenden vänder kan vara om priset faller under stödnivån vid 140 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 140 och 120 dollar, samtidigt som 160, 170 och 180 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 170 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier i Toyota, och nästa mål kan då ligga runt 180 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 140 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 130 eller till och med 120 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust