Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq backar något i början av veckan

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 13, 2021
  • Wall Streets tre huvudindex handlas blygsamt lägre i början av veckan.
  • De amerikanska beslutsfattarna har fortsatt fokus på arbetsmarknadens återhämtning.
  • Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq är kvar på en tjurmarknad trots viss osäkerhet.

Wall Streets tre huvudindex handlas blygsamt lägre i början av veckan efter S&P 500 och Dow stigit tre veckor i rad, medan Nasdaq har avancerat två veckor i rad. Feds ordförande Jerome Powell sa att även om den amerikanska ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin bör man inte förvänta sig att centralbanken kommer att höja räntorna 2021.

”Ekonomin verkar befinna sig vid en inflexionspunkt, med stark tillväxt just nu och svagheten orsakad av covid-19-pandemin bakom oss. Jag tror att det är osannolikt att vi kommer att höja räntorna detta år,” sa Powell under en intervju med ”60 Minutes”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De amerikanska beslutsfattarna sa att de förväntar sig en ökad inflationen, men trots detta kommer de att behålla fokus på att säkerställa att arbetsmarknaden återhämtar sig helt. Förväntningar om högre inflation kommer att hålla statsräntorna uppe den närmaste tiden. Ändå menar många analytiker att Fed kommer att förbli ”stödjande” även om obligationsräntorna stiger.

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq förblir på en tjurmarknad trots osäkerhet kring inflationen och beskattning. ”Investerar-communityn är för optimistiskt enligt vår åsikt och visar inte någon oro för rimliga skattehöjningar som föreslås av Biden-administrationen. Faktum är att all utveckling upplevs som positiva nyheter,” säger en analytiker från Citigroup.

S&P 500 fortsätter att handla över 4 000 punkter

Datakälla: tradingview.com

S&P 500 fortsätter att handlas över 4 000 punkter, men om priset sjunker under 3 800 skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 3 600.

DJIA är kvar på en tjurmarknad

Dow Jones Industrial Average (DJIA) sjönk med 103 punkter i början av veckan för att handlas nära 33 692, vilket motsvarar en nedgång med 0,31%.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones Industrial Average fortsätter att handlas i en köpzon, men om priset sjunker under 33 000 punkter kan nästa mål ligga kring 32 500.

Nasdaq Composite har hittat stöd över 13 500 punkter

Nasdaq Composite (COMP) försvagade 46 punkter under första halvan av måndagen till att handlas nära 13 856, vilket motsvarar en nedgång med 0,31%.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 13 900 punkter skulle det vara en köpsignal för Nasdaq Composite, men om priset faller under stödnivån vid 13 500 skulle det vara en stark säljsignal och öppna för ett fall ned till 13 000 punkter .

Sammanfattning

Wall Streets tre huvudindex handlas blygsamt lägre i början av veckan efter att S&P 500 och Dow stigit under tre veckor i rad medan Nasdaq har avancerat två veckor i rad. Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq förblir på en tjurmarknad trots osäkerhet kring inflationen och beskattning.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust