Delta Airlines aktier är fortsatt under press efter svagare Q1-resultat än väntat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 16, 2021
  • Delta Airlines rapporterade svagare Q1-resultat än väntat i onsdags.
  • De totala intäkterna minskade med 58,0% på årsbasis till 3,61 miljarder dollar.
  • Om priset sjunker under stödnivån vid 40 dollar kan nästa mål ligga runt 35 dollar.

Aktierna i Delta Airlines (NYSE: DAL) har fallit med mer än 4% under de senaste fem handelsdagarna, och den aktuella aktiekursen ligger runt 46,89 dollar.

Grundläggande analys: Delta rapporterade svagare Q1-resultat än väntat

Flygbranschen visar tecken på återhämtning, men bokningstrenderna förväntas förbli svaga de närmaste månaderna. Delta Airlines aktier är fortfarande under press efter att företaget rapporterade svagare resultat än väntat för första kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Delta Airlines rapporterade sina Q1-resultat i onsdags. De totala intäkterna hade minskat med 58,0% på årsbasis till 3,61 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,85 dollar. De totala intäkterna hade minskat mer än väntat och förmodligen är det inte rätt tid att köpa denna aktie just nu.

Justerad förlust före skatt uppgick till 2,9 miljarder dollar under första kvartalet och bolaget hade en total skuld- och finansiell leasingförpliktelse på 29 miljarder dollar. Delta Airlines verksamhet kommer att förbli under press ett tag, men trots detta sa Ed Bastian, Deltas verkställande direktör, att företaget accelererar sin återhämtning.

”Ett år efter att pandemin började får resenärerna tillbaka förtroendet och börja återfå sina liv. Om återhämtningstrenderna håller, förväntar vi oss en positiv kontantgenerering för junikvartalet och ser en väg att återgå till lönsamhet under septemberkvartalet när efterfrågans återhämtning fortskrider,” sa Ed Bastian.

Min åsikt är att denna aktie fortfarande är en riskfylld investering, och det finns absolut bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu. Luftfartssegmentet kommer att gynna när ekonomin öppnas igen men aktiens aktuella pris återspeglar inte företagets grundläggande faktorer.

Teknisk analys: Delta Airlines aktier är fortfarande under press

Delta Airliness aktier är fortfarande under press och risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare just nu.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 50 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 53 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 40 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust