Rothschild Investment köper en andel på 3,46 miljoner pund i Grayscales ETH Trust

Författad av: Jinia Shawdagor
april 16, 2021
  • Det Chicago-baserade företaget köpte också ytterligare 7 892 aktier i Grayscale BTC Trust.
  • Per den 31 mars var Rothschilds kryptoinvestering värd 4,86 miljoner pund.
  • Efter en ökning av det institutionella intresset för krypto nådde ETH en ny ATH på 1 852,71 pund idag.

Rothschild Investment Corporation har vågat sig på ett investeringsinstrument för Ethereum (ETH). En en rapport som publicerades idag köpte organisationen nyligen 265 302 aktier i Grayscale Ethereum Trust. Enligt uppgift var detta köp Rothschild Investment Corporations första investering i ett ETH-instrument någonsin, och den 31 mars var dess andel värd 3,46 miljoner pund.

Det Chicago-baserade företaget förstärkte också sin position i Grayscale Bitcoin Trust genom att köpa ytterligare 7 892 aktier. För närvarande äger företaget 38 346 aktier, som var värda 1,4 miljoner pund per den 31 mars.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgift vaknade Rothschild Investment Corporations intresse för att investera i kryptoinvesteringar under 2017. Vid den tiden köpte företaget aktier i Grayscale BTC Trust. Det likviderade dock snart sin investering innan de återigen köpte en position två år senare. Sedan dess har företaget haft ett stort intresse för kryptosektorn, vilket har lett till deras investering i Grayscale Ethereum Trust.

Enligt registreringsansökningar är Rothschild Investment Corporation ett av ett fåtal företag som har investerat i Grayscales Ethereum Trust.

ETH när rekordhöjder när institutioner satsar på krypto

Ethereum, den näst största kryptovalutan sett till börsvärde, fortsätter att erbjuda en fantastisk prisprestanda. Efter betydande vinster under de senaste sju dagarna upplevde ETH:s optionsmarknad massiv tillväxt som såg det totala antalet långa och korta positioner i köp- och säljoptioner stiga så högt som till 2,4 miljarder pund den 14 april.

Dessa vinster innebar också att myntet nådde en ny rekordnivå på 1 852,71 pund per mynt tidigare idag. I skrivande stund har ETH sett en lätt nedåtgående korrigering för att byta händer till 1 744,88 pund. Ändå överträffar ETH för närvarande BTC efter att ha stigit med 1,52% mot den ledande kryptovalutan.