CNBC:s ”Halftime Report” diskuterar Bumble, Altimeter, Plug Power och mer

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on apr 17, 2021
  • Teamet bakom CNBC:s "Halftime Report" svarade på frågor från tittarna.
  • En investeringsproffs gillar Bumble på lång sikt medan en annan är hausse på SPAC-företaget Altimeter.
  • Ett annat proffs rekommenderar att köpa Plug Power när priset faller.

Teamet bakom CNBC:s ”Halftime Report” svarade på frågor från showens tittare. Bland de många aktier som diskuterats fanns dejtingsappen Bumble Inc (NASDAQ: BMBL), SPAC-företaget Altimeter Growth Corp (NASDAQ: AGC), företaget Clean Energy Plug Power Inc (NASDA: PLUG) och aktier inom hälsovårdssektorn.

Bumble: 5 till 10 års syn

Aktierna i Bumble har fallit med 15% sedan börsintroduktionen i början av 2021 och investerare bör satsa på aktien när den faller i pris, enligt Boston Privates CIO Shannon Saccocia. Bumble-grundaren och VD Whitney Wolfe arbetar för att förvandla Bumble från en dejtingsplattform till ett varumärke ”där människor kommer att ha en affinitet.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bumbles aktier kan gå igenom en period av volatilitet under de kommande kvartalen, men Bumble kommer att ha en helt ny image om fem till tio år, sa hon.

Altimeters tillväxt: Att stå bakom Gerstner

Altimeter Growth vann uppdraget att övervaka den hittills största SPAC-affären genom förvärvet av Singapores Grab. Altimeters grundare och VD Brad Gerstner är bland de bästa investerarna på marknaden idag och handlare bör ställa sig bakom affären trots Altimeters aktiesvaghet de senaste dagarna, sa Steve Weiss, chef för Short Hills Capital Partners.

”Han har bundit upp sig för tre år, har satsat sitt eget kapital,” sa Weiss. ”Så ja, jag står bakom honom.”

Hälsovårdssektorn: Två aktieval

Hälso- och sjukvårdssektorn har släpat efter andra sektorer under det nuvarande marknadsrallyt, men denna dynamik kan förändras inom kort, säger Odyssey Capital Advisors Jason Snipe. För att hitta företag inom hälso- och sjukvårdssektorn som är bättre positionerade för den ekonomiska återöppningen bör investerare fokusera på icke-akut kirurgi och förebyggande vård.

Investeringsprofilen sa att han gillar aktier i UnitedHealth Group Inc (NYSE: UNH) och Medtronic PLC (NYSE: MDT).

Plug Power: Köp doppet

Plug Power har stigit med mer än 500% under den senaste ettårsperioden men har fallit med mer än 35% den senaste månaden. En ”Halftime Report”-tittare frågar vad de bör göra med deras aktier som köptes för 43 dollar per aktie och som nu handlas nära 25 dollar per aktie.

USA:s president Joe Bidens senaste infrastrukturspaket bör stöda gröna energiaktier och investerare som tappat pengar på Plug Power bör hålla fast vid aktien, säger MarketRebillions grundare Jon Najarian.

”Jag tror att Plug kommer att stiga mycket,” sa Najarian. ”Jag satsar på litium och vätgas och jag tycker att Plug gör ett bra jobb. Så ja, jag skulle hålla den.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust