DAX-indexet steg till rekordnivåer i fredags. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 18, 2021
  • DAX-index steg till nya rekordhöjder i fredags.
  • Om priset stiger över 15 500 kan nästa mål ligga kring 15 700 punkter.
  • ECB kommer att inleda sitt penningpolitiska möte på torsdag.

DAX-indexet fortsätter att handla över stödet vid 15 000 punkter, men trots det kvartsår risken för ytterligare oro. De långsamma vaccinationsprocesserna i vissa europeiska länder utgör ett stort problem och lämnar lite hopp för en fullständig återupptagande av den ekonomiska verksamheten under de kommande veckorna.

Förra veckan publicerades den senaste tyska ZEW-rapporten, som visade att det ekonomiska sentimentet försämrades i takt med att ytterligare en covid-19-våg påverkade lokala företag.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

ECB:s ordförande Christine Lagarde sa att EU:s ekonomi fortfarande lider, och att Europeiska centralbanken kommer att fortsätta med finanspolitisk stimulans tills ekonomin återhämtar sig helt. Christine Lagarde sa att USA:s finanspolitiska svar på pandemin också påverkar den europeiska tillväxten positivt.

Trots de långsamma vaccinationsprocesserna kommer många europeiska länder att kunna lätta på vissa restriktioner under sommaren, och det verkar som om det värsta kan vara över. Det är också värt att nämna att inflationsuppgifterna för mars motsvarade förväntningarna i Tyskland och EU.

”Euroområdets årliga inflation steg till 1,3% i mars, jämfört med 0,9% under de två föregående månaderna och en deflaterande andra halva av 2020. Över hela Europeiska unionen steg priserna med 1,7% i mars från 1,3% föregående månad och 1,2% ett år tidigare,” visade Eurostats uppgifter.

EU:s säsonsjusterade handelsbalans uppvisade ett överskott på 18,4 miljarder euro, och beslutsfattarna sa att EU går i rätt riktning, men återhämtningstakten ligger fortfarande under de önskade nivåerna. ECB kommer att inleda ett penningpolitiskt möte på torsdag där de förväntas hålla sin penningpolitik oförändrad.

ECB:s oro över den ekonomiska situationen kommer att påverka aktiemarknaderna avsevärt den närmaste tiden och just nu tyder allt på att tillväxtprognoserna troligen kommer att revideras nedåt.

Teknisk analys: DAX-indexet fortsätter att handlas i en köpzon

Datakälla: tradingview.com

DAX-indexet steg till nya höjder i fredags och om priset hoppar över 15 500 punkter kan nästa mål ligga runt 15 700 eller till och med 16 000. Det är värt att nämna att 14 000 punkter nu representerar en kraftfull stödnivå och så länge priset ligger över detta stöd så finns det ingen indikation på att trenden skulle vända.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust