Morgan Stanley kämpar med motstånd vid 80 dollar efter bättre Q1-resultat än väntat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 18, 2021
  • Morgan Stanley rapporterade bättre Q1-resultat än väntat förra veckan.
  • De totala intäkterna ökade med 60,7% på årsbasis till 15,72 miljarder dollar.
  • Morgan Stanley återköpte 2,1 miljarder dollar stamaktier under första kvartalet 2021.

Morgan Stanley (NYSE: MS) rapporterade sin Q1-resultat förra veckan. De totala intäkterna hade ökat med 60,7% och styrelsen beslutade om en kvartalsutdelning på 0,35 dollar per aktie, vilket låg i linje med tidigare utdelningar. Trots bättre resultat än väntat handlar bankens aktier fortfarande under motståndet vid 80 dollar.

Grundläggande analys: Morgan Stanley rapporterade bättre Q1-resultat än väntat förra veckan

Morgan Stanley rapporterade sina Q1-resultat i fredags. De totala intäkterna hade ökat med 60,7% på årsbasis till 15,72 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 2,19 dollar. De totala intäkterna hade ökat mer än väntat (+1,53 miljarder dollar) och kvartalets effektivitetsgrad var 66%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Det första kvartalet 2021 var ett betydande rekord för företaget och för många av våra verksamheter. Det präglades av några riktigt extraordinära toppar, många resultatrekord, slutförandet av Eaton Vance-affären, vår andra strategiska transaktion under det senaste året, och en mycket komplex händelse relaterad till hedgefonden Archegos kollaps,” sa James Gorman, styrelseordförande och VD för Morgan Stanley.

Förmögenhetsförvaltningens intäkter på 5,96 miljarder dollar var en ökning med 47% på årsbasis medan nettoomsättningen från segmentet Investment Management ökade 90% på årsbasis till 1,31 miljarder dollar. Morgan Stanley fortsätter att locka nya kunder i rekordhastighet och styrelsen beslutade om en kvartalsutdelning på 0,35 dollar per aktie.

Denna bank har bevisat sin stabilitet under covid-19-pandemin och resultatet för första kvartalet visade att Morgan Stanley går i rätt riktning. Trots detta försvagades Morgan Stanleys aktier i fredags efter att Bloomberg rapporterade att banken noterade en förlust på 911 miljoner dollar relaterat till Archegos Capitals kollaps.

Programmet för återköp av aktier har återupptagits under 2021 och Morgan Stanley återköpte 2,1 miljarder dollar av stamaktier under första kvartalet. Resultatet förväntas växa under de kommande kvartalen och om du letar efter en solid utdelningsintäkt och bra totalavkastningspotential är aktierna i denna bank inte ett dåligt val.

Teknisk analys: 70 dollar representerar en stark stödnivå

Morgan Stanleys aktier har haft en uppåtgående trend under flera månader och för närvarande finns det ingen signal om att trenden skulle vare på väg att vända. Trots bättre resultat än väntat handlar bankens aktier fortfarande under motståndet vid 80 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 70 och 60 dollar, samtidigt som 80, 85 och 90 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Morgan Stanleys aktier förblir i en köpzon, men om priset sjunker under stödnivån vid 70 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fall ned till stödet vid 60 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust