Ska jag köpa Cisco-aktier efter att Wolfe Research höjde sitt kursmål till 63 dollar?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 18, 2021
  • Wolfe Research höjde sitt prismål för Cisco till 63 dollar förra veckan.
  • Under tredje kvartalet räknar Cisco med en omsättningstillväxt på 3,5% till 5,5%.
  • Om priset stiger över motståndet vid 55 dollar kan nästa mål ligga runt 60 dollar.

Aktierna i Cisco (NASDAQ: CSCO) fortsätter att handlas över stödet vid 50 dollar och med ett börsvärde på 218 miljarder dollar värderas denna aktie fortfarande rimligt. Cisco är ett företag med goda grunder och Wolfe Research höjde sitt prismål för Cisco till 63 dollar förra veckan.

Grundläggande analys: Wolfe Research höjde sitt prismål för Cisco till 63 dollar förra veckan

Cisco är ett hälsosamt och stabilt teknikföretag som kan generera mer lönsamhet tack vare en mer programvaruorienterad ledningsgrupp. Goldman Sachs meddelade nyligen att Ciscos aktier fortfarande är undervärderade i förhållande till marknaden och höjde kursmålet från 50 till 59 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är värt att nämna att Wolfe Research och JPMorgan också ser positivt på detta företag. Wolfe Research höjde sitt prismål för Cisco till 63 dollar förra veckan tack vare fokuset på programvara och att ”betydande IT-utgifter bör bidra till en omfattande expansion.”

Cisco rapporterade sina Q2-resultat i februari. De totala intäkterna hade minskat med 0,1% på årsbasis till 12 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,60 dollar. De totala intäkterna hade minskat mindre än förväntat och Cisco höjde sin kvartalsutdelning med 3% till 0,37 dollar per stamaktie.

”Vi ser uppmuntrande tecken på styrka i hela vår verksamhet som visar hur vår teknik kommer att bli en kraftfull drivkraft för återhämtning och tillväxt. För det tredje kvartalet förväntar vi oss en omsättningstillväxt på 3,5% till 5,5% och en EPS på 0,80 till 0,82 dollar (i linje med konsensus på 0,81 dollar),” sa VD och ordförande Chuck Robbins.

Cisco har höjt sin utdelning de senaste tio åren och aktiens utdelning på 2,8% är fortfarande attraktiv. Cisco fortsätter att gå i rätt riktning och på den pågående tjurmarknaden har aktierna i detta företag potential att stiga ytterligare.

Teknisk analys: Den positiva trenden förblir intakt

Ciscos aktier har stigit med mer än 17% sedan början av 2021, och med den nuvarande aktiekursen värderas detta företag rimligt.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga supportnivåerna är 50 och 45 dollar, samtidigt som 55 och 60 dollar representerar de nuvarande motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 55 dollar skulle det vara en signal att köpa Cisco-aktier och nästa mål kan då ligga runt 60 dollar.

Ett lyft över 60 dollar skulle fortsättningen av den hausseartade trenden för Ciscos aktier, men om priset faller under 45 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust