Apriluppdatering: Ska du köpa eller sälja Theta (THETA)?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 19, 2021
  • Theta (THETA) har utökat sin korrigering från rekordhöjderna
  • Risken för ytterligare prisfall är inte över ännu.
  • Theta tilldelades ett tredje amerikanskt patent förra veckan.

Kryptovalutamarknaden fortsätter att vara under press. Priset på Bitcoin föll under 52 000 dollar i söndags och risken för ytterligare prisfall är inte över ännu. Theta (THETA) tappar också sitt värde. På mindre än två dagar har denna kryptovaluta fallit från 16,6 till 8,96 dollar som lägst och det nuvarande priset ligger runt 11,40 dollar.

Grundläggande analys: Theta tilldelades ett tredje amerikanskt patent förra veckan

Theta är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk som lanserades 2019, och enligt Steve Chen, grundare av YouTube, kan detta nätverk förbättra videostreamingindustrin. Theta erbjuder bättre videoleverans till lägre kostnader och det är värt att nämna att de förra veckan tilldelades ett tredje amerikanskt patent för ”Metoder och system för peer-upptäckt i ett decentraliserat dataströmnings- och leveransnätverk”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Den patenterade Peer Discovery-tekniken använder avancerade algoritmer för att förbättra robustheten och anslutningen för Theta peer-to-peer-edge-nätverket, vilket resulterar i avsevärt förbättrad videoklippskvalitet. För att uppnå optimal node-peering i ett decentraliserat nätverk krävs en komplex uppsättning beslutsregler och maskininlärning för att ständigt matcha de peers som bäst levererar videosegment i realtid,” rapporterade Theta.

Thetas likviditet har ökat dramatiskt de senaste veckorna och priset på denna kryptovaluta steg över motståndet vid 16 dollar i april. Kryptovalutamarknaden tappade i värde igår, priset på Theta (THETA) kan falla under den starka supportnivån som ligger runt 10 dollar igen och kanske är det inte det bästa tillfället att köpa denna kryptovaluta.

Scott Minerd från Guggenheim Partners sa att Bitcoin kan komma att testa stödet vid 30 000 dollar inom kort, och om detta händer kan alla andra kryptovalutor också falla till betydligt lägre prisnivåer. Banken UBS varnade också sina kunder att köp av kryptovalutor fortfarande är ett spel, inte en investering.

”Utan genererad avkastning bygger kryptovärderingsmodeller på teoretiska framtida användningsfall, vilket inte kan garanteras,” rapporterade UBS förra veckan.

Teknisk analys: Theta (THETA) fortsätter att vara under tryck

Datakälla: tradingview.com

Theta (THETA) har utökat sin korrigering från de senaste topparna över 16 dollar, men om priset stiger över motståndet vid 14 dollar igen så skulle det vara en signal att köpa THETA.

Nästa prismål skulle då ligga runt 15 eller till och med 16 dollar. Samtidigt, om priset faller under stödet vid 10 dollar så skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money