USD/CHF på lägsta nivån på 6 veckor när USA:s statsräntor faller

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on apr 19, 2021
  • USD/CHF-paret föll med 0,75% idag.
  • Denna nedgång kom när den amerikanska dollarn föll mot de flesta valutor.
  • De amerikanska obligationsräntorna sjönk kraftigt när förhoppningarna om höga räntor bleknar.

USD/CHF-priset sjönk med mer än 0,75% idag när marknaden reagerade på den svagare amerikanska dollarn. Paret föll till 0,9133, vilket är den lägsta nivån sedan den 1 mars.

Swiss franc
Den schweiziska francens prisutveckling

Den schweiziska francen får fart

Den schweiziska francen tog sats mot den amerikanska dollarn när statsobligationsräntorna i USA fortsatte att sjunka. Den 10-åriga obligationsräntan sjönk till 1,56%, vilket kan jämföras med rekordnivån på 1,76%. Den 30-åriga avkastningen sjönk till 2,26%, vilket är ett tecken på att investerare förväntar sig att Federal Reserve inte kommer att höja räntorna den närmaste tiden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Utöver den schweiziska francen sjönk dollarn med mer än 0,50% gentemot de flesta valutor som euron, pundet och den japansk yenen. Samtidigt låg den schweiziska francen i stort sett oförändrad mot andra valutor som pundet och euron, som visas nedan.

Den schweiziska francen vs det brittiska pundet, euron och den amerikanska dollarn

USD/CHF har upplevt en kraftig försäljning den senaste tiden även efter de blandade ekonomiska siffrorna från USA och Schweiz. I USA visade de senaste uppgifterna att arbetslösheten sjönk till 6,0% i mars medan ekonomin tillförde fler än 900 000 jobb. När landet fortsätter att vaccinera allt fler så kommer denna trend sannolikt att fortsätta.

Därtill överväger USA att genomföra ett större infrastrukturprojekt som kan kosta över 2 biljoner dollar. Detta kommer att bli den största utgiften någonsin. Analytiker förväntar sig att vissa republikaner kommer att stödja utgifterna i ett försök att förbättra landets viktigaste infrastruktur som vägar och broar.

Förra veckan visade data från USA att konsumentpriserna och detaljhandeln förbättrades förra månaden. Även industri- och tillverkningssektorn har gjort det bra.

Därför, även om dessa uppgifter borde vara positiva för USD/CHF, har Feds tveksamhet kring räntor lett till en svagare dollar. Fed har insisterat på att räntorna kommer att förbli på den nuvarande nivån i några år till.

USD/CHF-utsikter

USD/CHF
USD/CHF teknisk graf

USD/CHF-paret har haft en stark fallande trend de senaste veckorna. På 4-timmarsdiagrammet har paret sjunkit nära Fibonacci retracement-nivån på 50%. Det har också gått under de korta och långsiktiga glidande medelvärdena. Det har också testat det andra stödet för de vanliga pivotpunkterna. Du kan lära dig mer om dessa begrepp i vår kostnadsfria kurs för valutahandel.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla eftersom björnarna riktar in sig mot den tredje stödnivån vid 0,9075, vilket var den lägsta nivån den 25 februari. Vi bör dock inte utesluta att det nya stödet testas vid 0,9165.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust