Bitcoin-priset kraschade under helgen – fortfarande ingen återhämtning

Författad av: Konstantin Anissimov
april 20, 2021
  • Bitcoin-priset nådde nya rekordnivåer för ungefär en vecka sedan, efter att ha nått 64 548 dollar.
  • Snart efter detta rekord började priset falla stadigt, följt av en kraftig krasch under helgen.
  • Myntets pris sjönk från 60 407 till 51 476 dollar i söndags innan det började återhämta sig.

Den senaste veckan har varit mycket volatil för Bitcoin. Myntet nådde inte bara en ny rekordnivå, utan kraschade också kort därefter och ledde till en dyster helg för många investerare och handlare.

Bitcoin-priset sjönk med nästan 15 000 dollar på fyra dagar

Nyheten om att Bitcoin-priset sjönk har dominerat rubrikerna de senaste dagarna och den främsta anledningen till fallet verkar vara Turkiets beslut att förbjuda kryptovalutabetalningar. Enligt förra veckans rapporter beslutade landets centralbank att göra kryptobetalningar olagliga från och med den 30 april.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det ska fortfarande vara lagligt att äga krypto och handla. Bitcoin och altcoins kan dock inte längre användas lagligt som betalningsmedel i landet efter slutet av denna månad.

BTC-priset kraschade till strax över 50 000 dollar

Enligt CEX.IO-data nådde BTC en ny rekordnivå förra veckan, omkring den 14 april. Sedan dess har det korrigerats något och hade sjunkit till cirka 60 000 dollar sent den 17 april. Nästa dag fick krypto-communityn en chock när myntet kraschade ner till 51 476 dollar, varefter det återhämtade sig till 57 603 dollar på måndagen, bara för att sjunka tillbaka till 55 116 dollar i skrivande stund.

Även om händelserna i Turkiet hade en negativ inverkan på BTC-priset, är den övergripande trenden fortfarande hausse, och prognoser förutspår att BTC fortfarande kan gå högre. Min egen förutsägelse säger att myntet kommer att slå 80 000 dollar vid slutet av andra kvartalet och troligtvis 90 000 dollar i slutet av året.