Newegg börjar acceptera Dogecoin-betalningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on apr 20, 2021
  • Newegg gick ihop med BitPay för att lansera DOGE-betalningar på sin plattform.
  • Enligt Neweggs Andrew Choi är detta drag en del av att förbättra den övergripande kundupplevelsen.
  • Trots den baisseartade trenden på kryptomarknaden ökade DOGE med mer än 2,35% idag.

Newegg, en känd teknikfokuserad online-återförsäljare i USA, har börjat acceptera Dogecoin (DOGE) som betalning. Ett pressmeddelande avslöjade den här nyheten den 20 april och noterade att återförsäljaren gjorde detta i samband med $DogeDay. Newegg gått ihop med BitPay för att förse sina kunder med detta betalningsalternativ.

Enligt pressmeddelandet har Newegg not tagit plats på den växande listan över köpare som accepterar DOGE som betalningsmedel. Det är dock inte första gången som företaget låter sina kunder köpa varor med krypto. År 2014 var återförsäljaren bland de första stora e-handlarna som accepterade Bitcoin (BTC) som betalning för varor som köpts på deras plattform.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Neweggs Senior Brand Manager, Andrew Choi, sa att spänningen kring kryptovalutor är obestridlig. Han tillade att den senaste ökningen för DOGEs värde övertygade organisationen om att lägga till myntet i sin lista över betalningsalternativ för att låta DOGE-entusiaster köpa varor sömlöst.

För att betala med DOGE måste Newegg-kunder klicka på knappen Redigera i betalningssektionen på kassasidan. Genom att välja BitPay kan de slutföra sina transaktioner med DOGE som finns i en digital plånbok. Kunder måste slutföra transaktioner i DOGE inom ett 15-minutersfönster.

DOGE fortsätter att se ökad acceptans

Choi fortsatte med att betona företagets engagemang för att förbättra kundupplevelsen och noterade att:

Vi är glada att kunna ge Dogecoin-fans ett enkelt sätt att handla teknik online.

DOGE-betalningsalternativet kommer dock inte att vara tillgängligt för beställningar för avhämtning, Newegg-presentkort, marknadsplatsartiklar, prenumerationsbeställningar, förbeställningar eller returetiketter.

Den här nyheten kommer samtidigt som allt fler aktörer inom olika sektorer fortsätter att anta DOGE. För närvarande har fler än 50 företag inom allt från restaurangbranschen och modeföretag till reseindustrin antagit DOGE.

Till följd av detta ökade antagande har myntets pris skjutit upp. DOGE är för närvarande den femte största kryptovalutan sett till marknadsvärde. I skrivande stund har DOGE ökat med 2,35% under det senaste dygnet och 438,57% under de senaste sju dagarna för att byta händer till 0,28 pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust