Church’s Chicken Venezuela betalar löner till anställda i DASH

Av:
apr 21, 2021
  • Church's Chicken Venezuela erbjuder betalningsalternativet efter att 97% av personalen gav tummen upp.
  • Med DASH kommer företagets personal att säkra sina löner mot hyperinflationen i landet.
  • Företaget var först att acceptera DASH-betalningar och blir det första att betala personal i DASH i Venezuela.

Church’s Chicken Venezuela, en ledande snabbmatskedja i Venezuela, har börjat betala sin personal lön i DASH. Dash Foundation avslöjade denna nyhet den 19 april genom ett pressmeddelande och noterade att snabbmatskedjan integrerade betalningsalternativet efter ett tre månader långt test där deras anställda fick DASH som en del av sin lön. Enligt uppgift godkände 97% av de anställda som deltog i testet att få en del av sin lön i DASH hädanefter.

Enligt pressmeddelandet är lönesystemet frukten av ett samarbete mellan Dash Text och Dash Core-team. Lösningen går under namnet DasherPay och är juridiskt kompatibel och kan införlivas i betalningssystemet för vilket företag som helst. Betalningsplattformen är tillgänglig online och fungerar som ett non-custodial-system som låter organisationer betala personal på ett snabbt och billigt sätt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Genom att införa DASH-betalningar vill Church’s Chicken Venezuela hjälpa sina anställda att kringgå det långvariga hyperinflationsproblemet i landet. Med DASH kommer de anställda att kunna handla i tiotusentals butiker som accepterar myntet sömlöst. Alternativt kan de anställda växla sina DASH till Bolivars via en rad kryptobörser i landet.

Banbrytande digital valutainnovation i Venezuela

Genom att betala sin personal i DASH har Church’s Chicken Venezuela också befäst sin position som ledande inom innovativa lösningar i landet, eftersom det var den första organisationen som började acceptera DASH som betalning 2018.

Den här nyheten kommer samtidigt som DASH fortsätter att kämpa mot björnmarknaden som såg kryptovalutan fall från sin ATH 2017 – ett fall som den ännu inte återhämtat sig ifrån. I skrivande stund handlas DASH för 221,29 pund, vilket kan jämföras med rekordnivån på 11 784 pund. Denna siffra representerar en vinst på 3,6% under det senaste dygnet och en ökning med 3,04% under de senaste sju dagarna. Myntet är för närvarande den 45:e största kryptovalutan med ett marknadsvärde på 2 261 945 103,84 pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money