Överraskande starkt Q3-resultat för Procter & Gamble. Ska jag investera i maj?

Författad av: Stanko Iliev
april 22, 2021
  • Procter & Gamble rapporterade bättre Q3-resultat än väntat.
  • Citigroup sänkte sin ranking för P&G till "neutral".
  • 120 dollar representerar en stark stödnivå.

Aktierna i Procter & Gamble (NYSE: PG) har stigit med mer än 7% de senaste trettio dagarna och det aktuella priset ligger runt 137 dollar. Procter & Gamble rapporterade bättre Q3-resultat än väntat i tisdags och enligt den tekniska analysen ligger aktierna i detta företag i en köpzon.

Grundläggande analys: Citigroup sänkte sin ranking för P&G till ”neutral”

Procter & Gamble rapporterade sina Q3 2021-resultat denna vecka. De totala intäkterna hade ökat med 5,2% på årsbasis till 18,11 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,26 dollar. De totala intäkterna hade ökat över förväntningarna (+150 miljoner dollar) och företaget är fortfarande fokuserat på de strategier som kan ge balanserad tillväxt på lång sikt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Procter & Gamble levererade ytterligare ett kvartal med solida resultat och kontanter i vad som fortsätter att vara en utmanande verksamhetsmiljö. Vi är fortsatt fokuserade på att genomföra våra strategier för att vara marknadsledande, produktivitet, konstruktiva störningar och förbättra P&G:s organisationskultur,” sa David Taylor, ordförande, president och verkställande direktör.

Procter & Gamble har bevisat sin stabilitet under covid-19-pandemin och resultatet för tredje kvartalet visade att detta företag går i rätt riktning.

Procter & Gamble har en utmärkt position på marknaden, men det aktuella aktiekursen erbjuder enligt min mening ingen attraktiv startpunkt för långsiktiga investerare. Procter & Gambles framtida kassaflöden har redan räknats in i den aktuella värderingen av dess aktier, och med ett börsvärde på 337 miljarder dollar är detta företag fortfarande dyrt.

Det bokförda värdet per aktie är mindre än 20 dollar och det finns absolut bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu. Det är också värt att nämna att Citigroup sänkte sin ranking för P&G till ”neutral” den här veckan på grund av oro för att resultatet under de kommande kvartalen kan vara under press.

Med den nuvarande värderingen har mycket av potentialen redan inkluderats i aktiekursen, och kanske är det inte det bästa tillfället att investera i Procter & Gamble-aktier just nu.

Teknisk analys: Procter & Gambles aktier fortsätter att handla på en tjurmarknad

Det finns några uppenbara risker vad gäller att investera i Procter & Gamble-aktier i maj, men så länge som priset ligger över 120 dollar så ligger denna aktie i en köpzon.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 130 och 120 dollar, samtidigt som 140, 150 och 160 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 140 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 145 eller till och med 150 dollar.

Om priset å andra sidan faller under 120 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.