Snap Inc överträffar Wall Streets Q1-förväntningar

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 23, 2021
  • Snap Inc slår Wall Streets prognoser under det första kvartalet.
  • Det sociala medieföretaget rapporterar 280 miljoner dagliga aktiva användare i genomsnitt.
  • Snaps aktier steg med cirka 5% under gårdagens efterhandel.

Snap Inc. (NYSE: SNAP) publicerade sin resultatrapport för första kvartalet igår och överträffade analytikernas uppskattningar för resultat och intäkter.

Snaps aktier steg med nästan 5% under gårdagens efterhandel. Aktierna byter nu händer för 43,26 pund per aktie jämfört med årets hittills högsta nivå på 50,88 pund per aktie den sista veckan i februari. Som jämförelse inledde Snap året med ett lägre pris på 35,81 pund per aktie.

Snaps finansiella resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Snap meddelade att deras nettoförlust under första kvartalet uppgick till 207,20 miljoner pund, vilket motsvarar 13,72 pence per aktie. Det sociala medieföretaget genererade 556,11 miljoner pund i intäkter under första kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 66%. Under föregående kvartal (Q4) bokförde Snap en nettoförlust på 82,64 miljoner pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle se intäkter på 537,33 miljoner pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för förlust per aktie låg på 15,17 pence. På justerad basis gick Snap jämnt under första kvartalet. FactSet-konsensusen låg som jämförelse på 3,61 pence av justerad förlust per aktie.

Verkställande direktören Evan Spiegel kommenterade resultatrapporten igår och sa:

”Vi började 2021 med att uppnå våra högsta intäkter på årsbasis och den högsta tillväxttakten för dagliga aktiva användare på över tre år under kvartalet och leverera positivt fritt kassaflöde för första gången i Snaps historia som ett offentligt företag.”

I separata nyheter från USA rapporterade Mattel igår att försäljningen ökade med 47% under första kvartalet.

Snap rapporterar 280 miljoner genomsnittliga dagliga aktiva användare

Det Santa Monica-baserade företaget rapporterade 280 miljoner dagliga aktiva användare (DAU) i genomsnitt under första kvartalet – en ökning med 22% från förra året. Enligt FactSet hade analytiker förväntat sig 274,6 miljoner DAU.

För det andra kvartalets budget räknar Snap nu med upp till 606,66 miljoner pund i intäkter. Experter å andra sidan förutspår 595,11 miljoner pund i intäkter för Snap under andra kvartalet. Enligt analytiker Nazmul Islam från eMarketer:

”Att Snapchat används på fler Android-enheter för första gången är ett bra tecken för fortsatt tillväxt i framtiden.”

Snap presterade extremt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 200%. I skrivande stund värderas det New York-börsnoterade företaget till 62,15 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust