Prisanalys av Dogecoin (DOGE) i maj

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 25, 2021
  • Dogecoin-priset (DOGE) har exploderat uppåt sedan början av april
  • Elon Musk köpte Dogecoin till sin son.
  • 0,20 dollar representerar en mycket stark stödnivå.

Dogecoin (DOGE) har stigit från 0,05 till över 0,44 dollar som högst sedan början av april och det nuvarande priset ligger runt 0,27 dollar. Den nuvarande trenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse, men när du handlar med Dogecoin bör du komma ihåg att priset också kan försvagas ytterligare de kommande dagarna.

Grundläggande analys: Likviditeten har ökat dramatiskt i april

Dogecoin (DOGE) har exploderat uppåt sedan början av april och detta mynt fortsätter att handlas i en köpzon. Det finns ingen risk för en trendförändring för tillfället, men om priset sjunker under 0,20 dollar igen skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 0,15 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dogecoin är ett derivat av Luckycoin som Jackson Palmer och Billy Markus skapade. Dogecoin har ett blockintervall på en minut vilket gör den snabbare än andra blockkedjor, medan dess stora utbud och låga pris gör att myntet passar perfekt för att ge dricks till innehållsskapare på sociala medier.

Dogecoin började attrahera intresse från handlare efter att Elon Musk sa att det enda som hindrar detta mynt från att bli den ”officiella valutan på internet” är dess höga koncentrationsnivå bland några få rika människor.

Elon Musk sa också att han köpt Dogecoin till sin son och bjöd in stora innehavare att sälja en betydande mängd av deras DOGE i utbyte mot hans fulla stöd. En liten grupp människor äger mer än 50% av hela Dogecoin-utbudet, och detta är en av de viktigaste anledningarna till att denna kryptovaluta inte kan uppnå mainstream-antagande.

”Om stora innehavare av Dogecoin säljer de flesta av sina mynt kommer det att få mitt fulla stöd. För mycket koncentration är det enda verkliga problemet”, säger Elon Musk.

Likviditeten för denna kryptovaluta har ökat dramatiskt denna månad, och trots den nuvarande korrigeringen fortsätter Dogecoin att locka uppmärksamhet från handlare.

Teknisk analys: Dogecoin utökade sin korrigering från rekordhöjderna över 0,44 dollar

Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press, priset på Dogecoin kan försvagas ännu mer under de kommande dagarna och kanske är det inte det bästa tillfället att investera i denna kryptovaluta just nu.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 0,20 och 0,15 dollar, samtidigt som 0,35, 0,40 och 0,45 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 0,35 dollar i maj skulle det vara en signal att handla Dogecoin (DOGE) och det första målet kan då ligga runt 0,40 dollar.

Ett lyft över 0,40 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och då ligger vägen öppen till motståndsnivån vid 0,45 dollar. Om priset å andra sidan faller under 0,20 dollar igen så skulle det vara en stark säljsignal och öppna för ett fall till 0,15 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust